Mainos
Mainos

Isojen kalojen keittäminen on taitolaji, jota kaikki eivät uskalla kokeilla. Mutta kääri kala folioon ja paista se uunissa; se on helpompi tapa valmistaa kalaa. Kalasta tulee myös uskomattoman mehukas ja mukavan makuinen. Vihreä kastike sopii mainiosti kalan kanssa.

Kymmenelle

  • 2 ½ kg kokonaista lohta
  • 1 reilu nippu tilliä
  • 1 sitruuna
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 3 mausteneilikkaa
  • 30 g voita

Kastike

  • 3 dl majoneesia
  • 3 dl kermaviiliä tai crème fraichea (ranskankermaa)
  • 1 sitruuna
  • 250 g pakastettua, hienonnettua pinaattia
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 iso nippu ruohosipulia
  • 1 nippu tilliä
  • 1 rasia vihanneskrassia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa kalasta pois selkäruoto ja niin paljon muita ruotoja kuin pystyt, mutta nahan pitää jäädä paikoilleen. Hienonna tilli. Murskaa neilikat hienoksi. Sekoita neilikat ja tilli hyvin. Purista sitruunasta mehu. Valele lohenpuolikkaiden lihapuolet sitruunamehulla, ripottele kummallekin puolikkaalle 1 tl suolaa ja 2 maustemittaa valkopippuria.

2. Laita toinen lohenpuolikas nahkapuoli alaspäin kaksinkerroin taitellulle folioarkille. Ripottele päälle tilli-neilikkaseos ja kaada varovaisesti viinietikka päälle. Leikkaa n. 30 g voita ohuiksi viipaleiksi ja asettele lohen päälle. Laita toinen lohenpuolikas päälle, nahkapuoli ylöspäin, paksuin kohta vasten paksuinta kohtaa. Kääri folio kokoon tiiviiksi paketiksi ja paista uunissa 40 minuuttia. Avaa paketti, vedä lohesta heti nahka pois ja anna lohen jäähtyä.

3. Kastike: Sulata pinaatti ja puristele siitä pois niin paljon nestettä kuin mahdollista. Hienonna persilja, tilli ja ruohosipuli. Leikkaa krassi. Purista sitruunamehu. Sekoita kaikki vihreä majoneesin ja kermaviilin kera. Lisää sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.