Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Foliossa paistettua lohta

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Kymmenelle

  • 2 ½ kg kokonaista lohta
  • 1 reilu nippu tilliä
  • 1 sitruuna
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 3 mausteneilikkaa
  • 30 g voita

Kastike

  • 3 dl majoneesia
  • 3 dl kermaviiliä tai crème fraichea (ranskankermaa)
  • 1 sitruuna
  • 250 g pakastettua, hienonnettua pinaattia
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 iso nippu ruohosipulia
  • 1 nippu tilliä
  • 1 rasia vihanneskrassia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa kalasta pois selkäruoto ja niin paljon muita ruotoja kuin pystyt, mutta nahan pitää jäädä paikoilleen. Hienonna tilli. Murskaa neilikat hienoksi. Sekoita neilikat ja tilli hyvin. Purista sitruunasta mehu. Valele lohenpuolikkaiden lihapuolet sitruunamehulla, ripottele kummallekin puolikkaalle 1 tl suolaa ja 2 maustemittaa valkopippuria.

2. Laita toinen lohenpuolikas nahkapuoli alaspäin kaksinkerroin taitellulle folioarkille. Ripottele päälle tilli-neilikkaseos ja kaada varovaisesti viinietikka päälle. Leikkaa n. 30 g voita ohuiksi viipaleiksi ja asettele lohen päälle. Laita toinen lohenpuolikas päälle, nahkapuoli ylöspäin, paksuin kohta vasten paksuinta kohtaa. Kääri folio kokoon tiiviiksi paketiksi ja paista uunissa 40 minuuttia. Avaa paketti, vedä lohesta heti nahka pois ja anna lohen jäähtyä.

Isojen kalojen keittäminen on taitolaji, jota kaikki eivät uskalla kokeilla. Mutta kääri kala folioon ja paista se uunissa; se on helpompi tapa valmistaa kalaa. Kalasta tulee myös uskomattoman mehukas ja mukavan makuinen. Vihreä kastike sopii mainiosti kalan kanssa.

3. Kastike: Sulata pinaatti ja puristele siitä pois niin paljon nestettä kuin mahdollista. Hienonna persilja, tilli ja ruohosipuli. Leikkaa krassi. Purista sitruunamehu. Sekoita kaikki vihreä majoneesin ja kermaviilin kera. Lisää sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää aiheesta:

Täytettyä kirjolohta foliossaKalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden keraPaistettua turskaa perunalumen keraHalstrattu graavisiika tillimajoneesin keraKalaa valkoviinikastikkeessaAnkanrintaa viinimarjakastikkeessa
Paistettu lohiKastikkeet ja dipitGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu lohi
  • 04.11.202107:43
    Kala

    Kari Aihisen currylla maustettu lohikiusaus

  • 06.10.202114:43
    Nopeat ja helpot

    Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka

  • 21.09.202114:29
    Kala

    Helppo lohivuoka – voit käyttää valmiita perunoita!

  • 24.09.202013:31
    Lohifilee

    Henri Alénin idän ihmelohi – helposti valmistuva arkiruoka

  • 13.02.202013:09
    Lohifilee

    Kari Aihisen paistettu lohi ja juurekset