Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Falafelia tomaattisalsan ja jogurtin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

Neljälle

  • 225 g kikherneitä
  • 225 g hienonnettua sipulia
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 dl hyviä korppujauhoja
  • 1 ½ tl murskattua juustokuminaa (jeeraa)
  • 1 rkl murskattuja korianterinsiemeniä
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • ¼ tl cayennepippuria
  • 1 dl persiljanlehtiä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • viinirypäleöljyä paistamiseen

Tomaattisalsa

  • 300 g oikein kypsiä tomaatteja
  • 6 kevätsipulia
  • 2 pientä piri piriä
  • 1 limen raastettu kuori
  • ½ rkl tuoretta korianteria
  • merisuolaa

Valmistusohje

1. Liota kikherneitä 24 tuntia, valuta ja sekoita tehosekoittimessa karkeasti. Lisää hienonnettu sipuli, korppujauhot, juustokumina, korianteri, leivinjauhe, cayennepippuri, persilja ja valkosipuli. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä viileässä vähintään 1 tunti.

2. Muotoile taikinasta saksanpähkinänkokoisia palleroita ja paista ne kullanruskeiksi runsaassa öljyssä muutamassa erässä. Laita kikhernepullat talouspaperille ja pidä ne lämpimänä uunissa tarjoiluun asti.

3. Kaada jogurtti kahvinsuodattimeen ja anna valua 15-20 minuuttia.

4. Tomaattisalsa: Hienonna kevätsipulit ja chili. Huuhdo ja kuori tomaatit, poista siemenet ja hienonna. Sekoita tomaatit, kevätsipulit ja chili. Lisää limenkuori, korianteri ja suola. Maista ja mausta lisää halutessasi. Anna salsan maustua 1 tunti ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Falafel egyptiläiseen tapaanKikhernecurryKikhernepata kuskusin keraKolmen makuista hummustaVihannessalaatti maapähkinäkastikkeellaMarokkolainen pata
SalsaKastikkeet ja dipitKevytKananmunatonLaktoositonGoGreenPääruoat

Pienet, paistetut kikhernepullat ovat jännittävää ja halpaa ruokaa. Jos käytät kuivattuja kikherneitä, niitä pitää liottaa vuorokausi. Falafeltaikinan on levättävä jääkaapissa tunti, tomaattisalsan samoin. Jogurttia pitää valuttaa vähintään vartti. Muista siis suunnitella ajankäyttö tarkoin!

Kasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Salsa
  • 5.2.15:21
    Nopeat ja helpot

    Teemu Laurellin vihreä salsa ja karamellisoitu sipulisalsa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Espanjalainen salsa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Tomaattisalsa

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Mango-kurkkusalsa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Tomaattisalsaa lastujen kera