Falafelia tomaattisalsan ja jogurtin kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5657066/landscape16_9/515/290/8d50bad9c79d5402da736f7528a269b6/JC/893151-993.jpg)
Pienet, paistetut kikhernepullat ovat jännittävää ja halpaa ruokaa. Jos käytät kuivattuja kikherneitä, niitä pitää liottaa vuorokausi. Falafeltaikinan on levättävä jääkaapissa tunti, tomaattisalsan samoin. Jogurttia pitää valuttaa vähintään vartti. Muista siis suunnitella ajankäyttö tarkoin!
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 225 g kikherneitä
- 225 g hienonnettua sipulia
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- 1 dl hyviä korppujauhoja
- 1 ½ tl murskattua juustokuminaa (jeeraa)
- 1 rkl murskattuja korianterinsiemeniä
- ¼ tl leivinjauhetta
- ¼ tl cayennepippuria
- 1 dl persiljanlehtiä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- viinirypäleöljyä paistamiseen
Tomaattisalsa
- 300 g oikein kypsiä tomaatteja
- 6 kevätsipulia
- 2 pientä piri piriä
- 1 limen raastettu kuori
- ½ rkl tuoretta korianteria
- merisuolaa
Valmistusohje
1. Liota kikherneitä 24 tuntia, valuta ja sekoita tehosekoittimessa karkeasti. Lisää hienonnettu sipuli, korppujauhot, juustokumina, korianteri, leivinjauhe, cayennepippuri, persilja ja valkosipuli. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä viileässä vähintään 1 tunti.
2. Muotoile taikinasta saksanpähkinänkokoisia palleroita ja paista ne kullanruskeiksi runsaassa öljyssä muutamassa erässä. Laita kikhernepullat talouspaperille ja pidä ne lämpimänä uunissa tarjoiluun asti.
3. Kaada jogurtti kahvinsuodattimeen ja anna valua 15-20 minuuttia.
4. Tomaattisalsa: Hienonna kevätsipulit ja chili. Huuhdo ja kuori tomaatit, poista siemenet ja hienonna. Sekoita tomaatit, kevätsipulit ja chili. Lisää limenkuori, korianteri ja suola. Maista ja mausta lisää halutessasi. Anna salsan maustua 1 tunti ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka