Pienet, paistetut kikhernepullat ovat jännittävää ja halpaa ruokaa. Jos käytät kuivattuja kikherneitä, niitä pitää liottaa vuorokausi. Falafeltaikinan on levättävä jääkaapissa tunti, tomaattisalsan samoin. Jogurttia pitää valuttaa vähintään vartti. Muista siis suunnitella ajankäyttö tarkoin!
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 225 g kikherneitä
- 225 g hienonnettua sipulia
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- 1 dl hyviä korppujauhoja
- 1 ½ tl murskattua juustokuminaa (jeeraa)
- 1 rkl murskattuja korianterinsiemeniä
- ¼ tl leivinjauhetta
- ¼ tl cayennepippuria
- 1 dl persiljanlehtiä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- viinirypäleöljyä paistamiseen
Tomaattisalsa
- 300 g oikein kypsiä tomaatteja
- 6 kevätsipulia
- 2 pientä piri piriä
- 1 limen raastettu kuori
- ½ rkl tuoretta korianteria
- merisuolaa
Valmistusohje
1. Liota kikherneitä 24 tuntia, valuta ja sekoita tehosekoittimessa karkeasti. Lisää hienonnettu sipuli, korppujauhot, juustokumina, korianteri, leivinjauhe, cayennepippuri, persilja ja valkosipuli. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä viileässä vähintään 1 tunti.
2. Muotoile taikinasta saksanpähkinänkokoisia palleroita ja paista ne kullanruskeiksi runsaassa öljyssä muutamassa erässä. Laita kikhernepullat talouspaperille ja pidä ne lämpimänä uunissa tarjoiluun asti.
3. Kaada jogurtti kahvinsuodattimeen ja anna valua 15-20 minuuttia.
4. Tomaattisalsa: Hienonna kevätsipulit ja chili. Huuhdo ja kuori tomaatit, poista siemenet ja hienonna. Sekoita tomaatit, kevätsipulit ja chili. Lisää limenkuori, korianteri ja suola. Maista ja mausta lisää halutessasi. Anna salsan maustua 1 tunti ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.