Currynmakuinen kanapata
Keino saada curry maistumaan ruoassa, on kuullottaa currya öljyssä tai voissa ensin. Sillä tavoin maku nousee esiin täyteläisenä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1,5 kg broilerinpaloja
- suolaa ja pippuria
- 1 tl currya
- 500 g tomaattimurskaa
- 1 pala kanelitankoa
- 1 pieni sipuli silppuna
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl oliiviöljyä
- ½ dl persiljasilppua
- öljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Mausta broilerinpalat ja ruskista ne kauttaaltaan paistinpannussa. Kuullota currya ja sipulisilppua oliiviöljyssä hetki padassa. Lisää tomaattimurska joukkoon. Nosta sen jälkeen lihat, ja loput ainekset pataan.
3. Keitä hiljalleen kypsäksi kannen alla noin 40 minuuttia. Sirottele persiljasilppua valmiin ruoan pinnalle. Tarjoile keitettyä riisiä ohessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi