Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Currykana, pinaattiriisi ja raita

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 4 broilerin fileetä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 tl juustokuminaa
  • 2 tl kurkumaa
  • 2 rkl öljyä + paistamiseen

Raita

  • 6 dl luonnonjogurttia
  • ½ tl paahdettuja juustokuminansiemeniä
  • 1 maustemitta chilijauhetta
  • suolaa ja mustapippuria
  • ½ vihreä kurkku
  • 1 ruukku minttua

Pinaattiriisi

  • 3 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 7 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 250 g tuoretta pinaattia

Valmistusohje

1. Raita: Paahda kuumalla pannulla juustokuminansiemeniä 15-20 sekuntia. Rouhi ne morttelissa. Vatkaa jogurtti sileäksi ja kermamaiseksi. Sekoita joukkoon juustokuminamurska, chilijauhe, suola ja mustapippuri. Leikkaa kurkku kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Hienonna mintunlehtiä niin, että niitä on 2 rkl. Säästä muutama kurkkuviipale ja mintunlehti koristeluun ja sekoita loput jogurttikastikkeeseen. Siirrä kastike peitettynä viileään maustumaan. Koristele kurkulla ja mintulla ennen tarjoilua.

2. Pinaattiriisi: Huuhdo pinaatti ja revi paloiksi, leikkaa pois paksut lehtiruodit. Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä yhdessä riisin kanssa hetki. Lisää vesi ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa 15 minuuttia. Lisää pinaatti ja hauduta vielä 10 minuuttia, kunnes riisi on kypsää.

Kyllähän broilerinfileet ovat hyviä sellaisenaan, mutta toisinaan on hauska liittää niiden seuraan vähän eksoottisempia lisäkkeitä ja vahvoja mausteita. Tässä intialaiseen tyyliin.

3. Leikkaa broilerifileet suikaleiksi, mausta suolalla, pippurilla, juustokuminalla ja kurkumalla. Paista suikaleet kullanruskeiksi öljyssä. Tarjoile yhdessä pinaattiriisin ja raitan kanssa.

Lisää aiheesta:

Thai-maustettu kanapataBroileri-pot-au-feu krutonkien keraUunilammascurryLammascurryleipä ja minttujogurttiPorsaanfileetä katkarapujen ja maapähkinäkastikkeen keraJuustocurry herneiden kera
KanacurryKevytKananmunatonGluteenitonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanacurry
  • 08.01.202209:00
    Kanakeitto

    Harri Syrjäsen thaimaalainen red curry -kanakeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Broileri currykastikkeen kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Currykana, pinaattiriisi ja raita

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Mausteinen broilericurry

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Keitetty kana currykastikkeessa