Currykana, pinaattiriisi ja raita

Kyllähän broilerinfileet ovat hyviä sellaisenaan, mutta toisinaan on hauska liittää niiden seuraan vähän eksoottisempia lisäkkeitä ja vahvoja mausteita. Tässä intialaiseen tyyliin.

Neljälle

  • 4 broilerin fileetä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 tl juustokuminaa
  • 2 tl kurkumaa
  • 2 rkl öljyä + paistamiseen

Raita

  • 6 dl luonnonjogurttia
  • ½ tl paahdettuja juustokuminansiemeniä
  • 1 maustemitta chilijauhetta
  • suolaa ja mustapippuria
  • ½ vihreä kurkku
  • 1 ruukku minttua

Pinaattiriisi

  • 3 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 7 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 250 g tuoretta pinaattia

Valmistusohje

1. Raita: Paahda kuumalla pannulla juustokuminansiemeniä 15-20 sekuntia. Rouhi ne morttelissa. Vatkaa jogurtti sileäksi ja kermamaiseksi. Sekoita joukkoon juustokuminamurska, chilijauhe, suola ja mustapippuri. Leikkaa kurkku kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Hienonna mintunlehtiä niin, että niitä on 2 rkl. Säästä muutama kurkkuviipale ja mintunlehti koristeluun ja sekoita loput jogurttikastikkeeseen. Siirrä kastike peitettynä viileään maustumaan. Koristele kurkulla ja mintulla ennen tarjoilua.

2. Pinaattiriisi: Huuhdo pinaatti ja revi paloiksi, leikkaa pois paksut lehtiruodit. Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä yhdessä riisin kanssa hetki. Lisää vesi ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa 15 minuuttia. Lisää pinaatti ja hauduta vielä 10 minuuttia, kunnes riisi on kypsää.

3. Leikkaa broilerifileet suikaleiksi, mausta suolalla, pippurilla, juustokuminalla ja kurkumalla. Paista suikaleet kullanruskeiksi öljyssä. Tarjoile yhdessä pinaattiriisin ja raitan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.