Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Curry-sitruuna lohi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Herkullista curry-sitruuna lohta vihannesten kera, soijakastikkeella ja seesaminsiemenillä maustettuna.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon

Ainekset

  • 600g lohifileetä
  • 1 sitruuna
  • 2 tl curryjauhetta
  • 2 paksoita
  • 1 kypsä mango kuutiona
  • 2 porkkanaa
  • 200 g sokeriherneitä
  • 1 kevätsipuli
  • 10 kirsikkatomaattia
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • 1 tl seesamöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Leikkaa lohifilee neljään annospalaan. Laita palat nahkapuoli alaspäin uuninpellille ja mausta ne currylla, suolalla ja pippurilla. Leikkaa jokaisen palan päälle ohuet sitruunansiivut.

Paista paloja uunissa 190c noin 8-10 minuuttia.

Kuori ja siivuta porkkana. Suikaloi sokeriherneet ja kevätsipuli. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi.

Leikkaa paksoista kanta pois ja leikkaa lehdet puoliksi. Lämmitä pannu kuumaksi ja lisää siihen tilkka rypsiöljyä. Lisää pannuun porkkanat, sokeriherne ja paksoi. Paista hetki kovalla lämmöllä.

Lisää mukaan kirsikkatomaatit ja mango. Poista paistos lämmöltä ja mausta se seesamöljyllä, soijalla,seesaminsiemenillä ja suolalla sekä pippurilla.

Lisää aiheesta:

Uunissa kypsennetty puna-ahven ja viipaleperunatThiebou Diene, kalaa kasvisriisipedilläTomaattinen lohisoppaKalakeitto leipäkuutioiden ja salsan keraBroilerinkoipia vihreällä curryllaSalvia-kuhaa ja vihannespaistosta
LohifileeKevytKananmunatonLaktoositonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohifilee
  • 16.12.202112:18
    Graavikala

    Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

  • 24.09.202013:31
    Paistettu lohi

    Henri Alénin idän ihmelohi – helposti valmistuva arkiruoka

  • 06.04.202009:08
    Uunilohi

    Helppo uunilohi – rapea kuorrutus, jossa maistuu sitruuna ja tilli

  • 10.03.202014:27
    Alkuruoat

    Kari Aihisen minuuttimarinoitua lohta eli soijalla pikamarinoitu lohi

  • 13.02.202013:09
    Paistettu lohi

    Kari Aihisen paistettu lohi ja juurekset