Curry-sitruuna lohi
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5649410/landscape16_9/550/310/b4f4a1afde703e493dde1e299392e475/Hl/567289-7853.jpg)
Herkullista curry-sitruuna lohta vihannesten kera, soijakastikkeella ja seesaminsiemenillä maustettuna.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 600g lohifileetä
- 1 sitruuna
- 2 tl curryjauhetta
- 2 paksoita
- 1 kypsä mango kuutiona
- 2 porkkanaa
- 200 g sokeriherneitä
- 1 kevätsipuli
- 10 kirsikkatomaattia
- rypsiöljyä paistamiseen
- 1 tl seesamöljyä
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Leikkaa lohifilee neljään annospalaan. Laita palat nahkapuoli alaspäin uuninpellille ja mausta ne currylla, suolalla ja pippurilla. Leikkaa jokaisen palan päälle ohuet sitruunansiivut.
Paista paloja uunissa 190c noin 8-10 minuuttia.
Kuori ja siivuta porkkana. Suikaloi sokeriherneet ja kevätsipuli. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi.
Leikkaa paksoista kanta pois ja leikkaa lehdet puoliksi. Lämmitä pannu kuumaksi ja lisää siihen tilkka rypsiöljyä. Lisää pannuun porkkanat, sokeriherne ja paksoi. Paista hetki kovalla lämmöllä.
Lisää mukaan kirsikkatomaatit ja mango. Poista paistos lämmöltä ja mausta se seesamöljyllä, soijalla,seesaminsiemenillä ja suolalla sekä pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka