Crème Brûlée tähtianiksen ja aprikoosin kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5659184/landscape16_9/515/290/162cd08974c695d646259ce40a10a8a1/ed/899674-456.jpg)
Aprikoosien on liottava sokeriliemessään yön yli, joten valmistele hedelmät päivää ennen jälkiruoan tarjoilua. Crème Brûleenkin on oltava uunissa tunti, joten nopeasta reseptistä ei ole kyse. Kaiken voi kuitenkin valmistella etukäteen, joten kun on jälkiruoan aika, brûléet voi vain nostaa tarjolle.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 dl vettä
- ¾ dl kidesokeria
- 1 rkl viinaa
- 6-9 kuivattua aprikoosia
Brûlée
- 1 ½ dl kuohukermaa
- 1 dl kulutusmaitoa
- 2 rkl kidesokeria
- 1 tähtianis
- 3 munankeltuaista
- 2 tl raakasokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna vesi ja sokeri kiehuvaksi, lisää viina ja aprikoosit ja keitä n. 3 minuuttia. Anna aprikoosien liota liemessä muutama tunti, mieluiten yön yli.
2. Sekoita kerma, maito, sokeri ja tähtianis kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja ota kattila liedeltä. Anna levätä 15 minuuttia. Poimi anis pois, vatkaa munankeltuaiset, kaada kermamaito munavaahtoon samalla kovaa vatkaten.
3. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Valuta aprikoosit hyvin ja suikaloi ne, laita aprikoosisuikaleita 4 matalahkon annosvuoan pohjalle. Kaada päälle brûléetaikina. Paista vesihauteessa uunissa n. 1 tunti. Anna jäähtyä kokonaan. Juuri ennen tarjoilua, kuumenna uuni 275 asteeseen ja napsauta grillivastus päälle. Ripottele raakasokeri brûleiden päälle, laita vuoat uuniin muutamaksi minuutiksi kunnes sokeri on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka