Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Crème Brûlée tähtianiksen ja aprikoosin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

Neljälle

  • 1 dl vettä
  • ¾ dl kidesokeria
  • 1 rkl viinaa
  • 6-9 kuivattua aprikoosia

Brûlée

  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 1 dl kulutusmaitoa
  • 2 rkl kidesokeria
  • 1 tähtianis
  • 3 munankeltuaista
  • 2 tl raakasokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna vesi ja sokeri kiehuvaksi, lisää viina ja aprikoosit ja keitä n. 3 minuuttia. Anna aprikoosien liota liemessä muutama tunti, mieluiten yön yli.

2. Sekoita kerma, maito, sokeri ja tähtianis kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja ota kattila liedeltä. Anna levätä 15 minuuttia. Poimi anis pois, vatkaa munankeltuaiset, kaada kermamaito munavaahtoon samalla kovaa vatkaten.

3. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Valuta aprikoosit hyvin ja suikaloi ne, laita aprikoosisuikaleita 4 matalahkon annosvuoan pohjalle. Kaada päälle brûléetaikina. Paista vesihauteessa uunissa n. 1 tunti. Anna jäähtyä kokonaan. Juuri ennen tarjoilua, kuumenna uuni 275 asteeseen ja napsauta grillivastus päälle. Ripottele raakasokeri brûleiden päälle, laita vuoat uuniin muutamaksi minuutiksi kunnes sokeri on sulanut.

Aprikoosien on liottava sokeriliemessään yön yli, joten valmistele hedelmät päivää ennen jälkiruoan tarjoilua. Crème Brûleenkin on oltava uunissa tunti, joten nopeasta reseptistä ei ole kyse. Kaiken voi kuitenkin valmistella etukäteen, joten kun on jälkiruoan aika, brûléet voi vain nostaa tarjolle.

Lisää aiheesta:

Vanilja-lakkabrûléeCrème brûlée ja persikoita punaviinissäLakkabrûléeCrème brûlée verigreipin keraCrème caramelBrylee inkivääripikkuleivillä
Creme bruleeGluteenitonKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Creme brulee
  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Crème brûlée limettisokeroitujen marjojen kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Nopea vadelmabrulée

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Vanilja-lakkabrûlée

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Crème brûlée ja persikoita punaviinissä

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lakkabrûlée