Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Crème brûlée limettisokeroitujen marjojen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

Kuudelle

  • 3,5 dl kerma
  • 1,5 dl maitoa
  • 1 tahitivaniljatanko (tai 2 tavallista)
  • 3/4 dl sokeria
  • 4 munankeltuaista
  • ½ dl sokeria
  • 2 limetin kuoret raastettuina
  • 6 dl sekoitus tuoreita marjoja
  • 3 rkl raakasokeria, cassonade

Lisäksi

  • 6 uuninkestävää annosvuokaa
  • (pieni kaasupoltin; ei välttämätön)

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Sekoita kerma ja maito kattilassa. Halkaise ja raaputa siemenet vaniljatangosta ja laita sekä tanko että siemenet kermamaitoon, kiehauta. Nosta vaniljatanko keitoksesta. Sekoita keskenään munankeltuaiset ja 3/4 dl sokeria ja sekoita sitten lämmin kermamaito munaseokseen. Kaada seos annosvuokiin.

2. Aseta vuoat vesihauteeseen uuniin. Valmistumisaika riippuu mm. vuokien muodosta ja vaihtelee 45-60 minuuttiin. Ravista varovasti vuokia ja tarkista, ovatko vanukkaat hyytyneet. Laita valmiit vanukkaat vuokineen jääkaappiin 30-40 minuutiksi, kunnes ne ovat täysin jäähtyneet.

3. Sekoita ½ dl sokeria ja limetinkuoriraaste ja pyöritä koneella muutama minuutti, niin että seoksesta tulee vihreää murua. Puhdista marjat ja leikkaa mansikat lohkoiksi. Sekoita marjat limettisokerin kanssa.

Tämän paahtovanukkaan nostaa pari pinnaa tavallista korkeammalle tahitivanilja. Limettisokeri vetää marjojen mehun ja maun pinnalle. Voit käyttää tähän vadelmia, mustikoita, mansikoita ja/tai karhunvatukoita, mutta marjat eivät saa olla liian kypsiä.

4. Kuumenna uuni korkeimpaan mahdolliseen lämpötilaan ja laita grillivastukset päälle. Sirottele ohut kerros raakasokeria jokaisen vanukkaan päälle ja laita vuoat uuniin, niin että sokeri karamellisoituu. Ole tarkkana, ettei sokeri pala. Jos sinulla on pieni kaasupoltin, karamellisoit sokerin sillä uunin sijaan. Tuo paahtovanukkaat tarjolle ja marjasekoitus omassa vadissaan oheen.

Lisää aiheesta:

Luumukohokas kuivatuista luumuistaBavaroise vaniljan ja mansikoiden keraVaniljapannacotta mansikoiden ja karhunvatukoiden keraLakkabrûléeCréme caramelKookosvanukas
Creme bruleeMakeat leivonnaisetGluteenitonKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Creme brulee
  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Crème brûlée limettisokeroitujen marjojen kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Nopea vadelmabrulée

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Vanilja-lakkabrûlée

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Crème brûlée ja persikoita punaviinissä

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lakkabrûlée