Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Crème brûlée ja persikoita punaviinissä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Punaviinissä keitetyt persikat sopivat hyvin tasapainottamaan makeaa brûléetä.

  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

Kuudelle

  • 2 persikkaa
  • 2 ½ dl punaviiniä
  • 1 kanelitanko

Crème brûlée

  • 1 vaniljatanko
  • ½ dl sokeria
  • 2 dl maitoa
  • 3 dl kermaa
  • 6 munankeltuaista
  • ½ dl raakaruokosokeria gratinointiin

Valmistusohje

1. Crème brûlée: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja raaputa siemenet kattilaan. Kuumenna maito, kerma ja sokeri yhdessä vaniljansiemenien ja vaniljatangon kanssa kiehuvaksi, poimi sitten tanko kattilasta. Vatkaa keltuaiset kulhossa.

Kaada kuuma kermamaito munaseokseen samalla vatkaten. Kaada munaseos uuninkestäviin annosvuokiin ja laita ne uunipannuun. Täytä pannu vedellä, niin että se ulottuu vuokia n. 2 cm korkeudelle. Paista uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes seos on jähmettynyt. Anna jäähtyä.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen ja napsauta grillivastus päälle. Halkaise persikat ja poista kivet. Leikkaa ne lohkoiksi ja laita kattilaan viinin ja kanelin kera. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja hauduta kannen alla 5 minuuttia. Anna persikoiden jäähtyä liemessään.

3. Ripottele raakaruokosokeria brûleiden päälle ja laita ne uuniin grillivastuksen alle 2 minuutiksi tai kunnes sokeri on sulanut, muuttunut ruskeaksi ja kuplivaksi. Tarjoile heti persikoiden kera.

Lisää aiheesta:

Vanilja-lakkabrûléeLakkabrûléeCrème Brûlée tähtianiksen ja aprikoosin keraCrème brûlée kehrätyn sokerin keraCrème brûlée verigreipin keraBrylee inkivääripikkuleivillä
Creme bruleeGluteenitonKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Creme brulee
  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Crème brûlée limettisokeroitujen marjojen kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Nopea vadelmabrulée

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Vanilja-lakkabrûlée

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Crème brûlée ja persikoita punaviinissä

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lakkabrûlée