Crème brûlée ja persikoita punaviinissä

Punaviinissä keitetyt persikat sopivat hyvin tasapainottamaan makeaa brûléetä.

Kuudelle

  • 2 persikkaa
  • 2 ½ dl punaviiniä
  • 1 kanelitanko

Crème brûlée

  • 1 vaniljatanko
  • ½ dl sokeria
  • 2 dl maitoa
  • 3 dl kermaa
  • 6 munankeltuaista
  • ½ dl raakaruokosokeria gratinointiin

Valmistusohje

1. Crème brûlée: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja raaputa siemenet kattilaan. Kuumenna maito, kerma ja sokeri yhdessä vaniljansiemenien ja vaniljatangon kanssa kiehuvaksi, poimi sitten tanko kattilasta. Vatkaa keltuaiset kulhossa.

Kaada kuuma kermamaito munaseokseen samalla vatkaten. Kaada munaseos uuninkestäviin annosvuokiin ja laita ne uunipannuun. Täytä pannu vedellä, niin että se ulottuu vuokia n. 2 cm korkeudelle. Paista uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes seos on jähmettynyt. Anna jäähtyä.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen ja napsauta grillivastus päälle. Halkaise persikat ja poista kivet. Leikkaa ne lohkoiksi ja laita kattilaan viinin ja kanelin kera. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja hauduta kannen alla 5 minuuttia. Anna persikoiden jäähtyä liemessään.

3. Ripottele raakaruokosokeria brûleiden päälle ja laita ne uuniin grillivastuksen alle 2 minuutiksi tai kunnes sokeri on sulanut, muuttunut ruskeaksi ja kuplivaksi. Tarjoile heti persikoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!