Punaiset verigreippilohkot keltaisella brûléellä ovat todella kauniita. Sitä paitsi maut murtavat toisiaan hienosti.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Kuudelle
- 2 verigreippiä
Crème brûlée
- 1 vaniljatanko
- ½ dl sokeria
- 2 dl maitoa
- 3 dl kermaa
- 6 munankeltuaista
- ½ dl raakaruokosokeria gratinointiin
Valmistusohje
1. Crème brûlée: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja raaputa siemenet kattilaan. Kuumenna maito, kerma ja sokeri yhdessä vaniljansiemenien ja vaniljatangon kanssa kiehuvaksi, poimi sitten tanko kattilasta. Vatkaa keltuaiset kulhossa.
Kaada kuuma kermamaito munaseokseen samalla vatkaten. Kaada munaseos uuninkestäviin annosvuokiin ja laita ne uunipannuun. Täytä pannu vedellä, niin että se ulottuu vuokia n. 2 cm korkeudelle. Paista uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes seos on jähmettynyt. Anna jäähtyä.
2. Kuumenna uuni 250 asteeseen ja napsauta grillivastus päälle. Leikkaa greipeistä n. 2 cm molemmista päistä ja kuori ne paksusti terävällä veitsellä, niin että myös valkoinen osa poistuu. Leikkaa greipeistä kalvottomia lohkoja kalvojen välistä.
3. Asettele greippifileet brûleille. Ripottele päälle raakaruokosokeria ja laita ne grillivastuksen alle pariksi minuutiksi tai kunnes sokeri on sulanut ruskeaksi ja kuplivaksi. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.