Crème brûlée verigreipin kera
Punaiset verigreippilohkot keltaisella brûléellä ovat todella kauniita. Sitä paitsi maut murtavat toisiaan hienosti.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Kuudelle
- 2 verigreippiä
Crème brûlée
- 1 vaniljatanko
- ½ dl sokeria
- 2 dl maitoa
- 3 dl kermaa
- 6 munankeltuaista
- ½ dl raakaruokosokeria gratinointiin
Valmistusohje
1. Crème brûlée: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja raaputa siemenet kattilaan. Kuumenna maito, kerma ja sokeri yhdessä vaniljansiemenien ja vaniljatangon kanssa kiehuvaksi, poimi sitten tanko kattilasta. Vatkaa keltuaiset kulhossa.
Kaada kuuma kermamaito munaseokseen samalla vatkaten. Kaada munaseos uuninkestäviin annosvuokiin ja laita ne uunipannuun. Täytä pannu vedellä, niin että se ulottuu vuokia n. 2 cm korkeudelle. Paista uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes seos on jähmettynyt. Anna jäähtyä.
2. Kuumenna uuni 250 asteeseen ja napsauta grillivastus päälle. Leikkaa greipeistä n. 2 cm molemmista päistä ja kuori ne paksusti terävällä veitsellä, niin että myös valkoinen osa poistuu. Leikkaa greipeistä kalvottomia lohkoja kalvojen välistä.
3. Asettele greippifileet brûleille. Ripottele päälle raakaruokosokeria ja laita ne grillivastuksen alle pariksi minuutiksi tai kunnes sokeri on sulanut ruskeaksi ja kuplivaksi. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka