Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Crème brûlée verigreipin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Punaiset verigreippilohkot keltaisella brûléellä ovat todella kauniita. Sitä paitsi maut murtavat toisiaan hienosti.

  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

Kuudelle

  • 2 verigreippiä

Crème brûlée

  • 1 vaniljatanko
  • ½ dl sokeria
  • 2 dl maitoa
  • 3 dl kermaa
  • 6 munankeltuaista
  • ½ dl raakaruokosokeria gratinointiin

Valmistusohje

1. Crème brûlée: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja raaputa siemenet kattilaan. Kuumenna maito, kerma ja sokeri yhdessä vaniljansiemenien ja vaniljatangon kanssa kiehuvaksi, poimi sitten tanko kattilasta. Vatkaa keltuaiset kulhossa.

Kaada kuuma kermamaito munaseokseen samalla vatkaten. Kaada munaseos uuninkestäviin annosvuokiin ja laita ne uunipannuun. Täytä pannu vedellä, niin että se ulottuu vuokia n. 2 cm korkeudelle. Paista uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes seos on jähmettynyt. Anna jäähtyä.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen ja napsauta grillivastus päälle. Leikkaa greipeistä n. 2 cm molemmista päistä ja kuori ne paksusti terävällä veitsellä, niin että myös valkoinen osa poistuu. Leikkaa greipeistä kalvottomia lohkoja kalvojen välistä.

3. Asettele greippifileet brûleille. Ripottele päälle raakaruokosokeria ja laita ne grillivastuksen alle pariksi minuutiksi tai kunnes sokeri on sulanut ruskeaksi ja kuplivaksi. Tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Vanilja-lakkabrûléeCrème brûlée ja persikoita punaviinissäLakkabrûléeCrème Brûlée tähtianiksen ja aprikoosin keraCrème brûlée kehrätyn sokerin keraBrylee inkivääripikkuleivillä
Creme bruleeGluteenitonKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Creme brulee
  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Crème brûlée limettisokeroitujen marjojen kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Nopea vadelmabrulée

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Vanilja-lakkabrûlée

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Crème brûlée ja persikoita punaviinissä

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lakkabrûlée