Brylee inkivääripikkuleivillä

Brylee on klassinen ranskalainen jälkiruoka. Se ei ehkä sovellu aloittelijakokille, mutta se on todella hauska valmistaa, jos olet jo kokeneempi kokkaaja.

Neljälle

  • 1 vaniljatanko
  • 3 dl kermaa
  • 3 dl maitoa
  • 3 rkl kidesokeria
  • 4 rkl raakaruokosokeria
  • 1 rkl vettä
  • 3 kananmunaa

Tarjoiluun

  • 4 inkivääripikkuleipää

Valmistusohje

1. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja laita kattilaan. Lisää maito, kerma ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä samalla koko ajan vatkaten. Poimi vaniljatanko kattilasta, raaputa siemenet takaisin kattilaan.

2. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Sulata raakaruokosokeri ja vesi teflonpannussa. Kaada seos annosvuokien pohjalle.

3. Vatkaa munat ja maitoseos, kaada taikina vuokiin. Laita vuoat uunivuokaan, laita vuoka uuniin ja kaada uunivuokaan vettä, niin että se ulottuu annosvuokia noin puoleenväliin. Paista uunissa kunnes bryleiden sisälämpötila on 86 astetta. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin tarjoiluun asti.

4. Kumoa bryleet lautasille, tarjoile inkivääripikkuleipien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.