Brylee inkivääripikkuleivillä
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5670486/landscape16_9/515/290/5146ea7dd6ff0eb40d3ebe8e39f901c/xl/899154-1640.jpg)
Brylee on klassinen ranskalainen jälkiruoka. Se ei ehkä sovellu aloittelijakokille, mutta se on todella hauska valmistaa, jos olet jo kokeneempi kokkaaja.
Neljälle
- 1 vaniljatanko
- 3 dl kermaa
- 3 dl maitoa
- 3 rkl kidesokeria
- 4 rkl raakaruokosokeria
- 1 rkl vettä
- 3 kananmunaa
Tarjoiluun
- 4 inkivääripikkuleipää
Valmistusohje
1. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja laita kattilaan. Lisää maito, kerma ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä samalla koko ajan vatkaten. Poimi vaniljatanko kattilasta, raaputa siemenet takaisin kattilaan.
2. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Sulata raakaruokosokeri ja vesi teflonpannussa. Kaada seos annosvuokien pohjalle.
3. Vatkaa munat ja maitoseos, kaada taikina vuokiin. Laita vuoat uunivuokaan, laita vuoka uuniin ja kaada uunivuokaan vettä, niin että se ulottuu annosvuokia noin puoleenväliin. Paista uunissa kunnes bryleiden sisälämpötila on 86 astetta. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin tarjoiluun asti.
4. Kumoa bryleet lautasille, tarjoile inkivääripikkuleipien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka