Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Brylee inkivääripikkuleivillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Brylee on klassinen ranskalainen jälkiruoka. Se ei ehkä sovellu aloittelijakokille, mutta se on todella hauska valmistaa, jos olet jo kokeneempi kokkaaja.

Neljälle

  • 1 vaniljatanko
  • 3 dl kermaa
  • 3 dl maitoa
  • 3 rkl kidesokeria
  • 4 rkl raakaruokosokeria
  • 1 rkl vettä
  • 3 kananmunaa

Tarjoiluun

  • 4 inkivääripikkuleipää

Valmistusohje

1. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja laita kattilaan. Lisää maito, kerma ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä samalla koko ajan vatkaten. Poimi vaniljatanko kattilasta, raaputa siemenet takaisin kattilaan.

2. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Sulata raakaruokosokeri ja vesi teflonpannussa. Kaada seos annosvuokien pohjalle.

3. Vatkaa munat ja maitoseos, kaada taikina vuokiin. Laita vuoat uunivuokaan, laita vuoka uuniin ja kaada uunivuokaan vettä, niin että se ulottuu annosvuokia noin puoleenväliin. Paista uunissa kunnes bryleiden sisälämpötila on 86 astetta. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin tarjoiluun asti.

4. Kumoa bryleet lautasille, tarjoile inkivääripikkuleipien kera.

Lisää aiheesta:

Vanilja-lakkabrûléeLakkabrûléeCréme caramelCrème Brûlée tähtianiksen ja aprikoosin keraVaniljainen crème caramelCrème caramel
Creme bruleeLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Creme brulee
  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Crème brûlée limettisokeroitujen marjojen kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Nopea vadelmabrulée

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Vanilja-lakkabrûlée

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Crème brûlée ja persikoita punaviinissä

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lakkabrûlée