Vanilja-lakkabrûlée

Brûlée on sopiva valinta, jos haluat valmistella jälkiruoan etukäteen ja vain viimeistellä sen ennen tarjoilua. Tämä on taattu menestys.

Neljälle

  • 2 dl lakkoja
  • ½ dl kidesokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 2 dl maitoa
  • 3 dl kermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 6 munankeltuaista
  • ½ dl raakaruokosokeria gratinointiin

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Laita lakat ja sokeri kattilaan. Kuumenna, alenna lämpöä ja keitä hiljalleen samalla sekoittaen 3 minuuttia. Laita puolet seoksesta neljään uuninkestävään annoskulhoon, anna jäähtyä.

2. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja raaputa siemenet kattilaan, lisää maito, kerma, sokeri ja itse tanko ja kuumenna kiehuvaksi. Poista vaniljatanko. Vatkaa keltuaiset kulhossa, lisää kuuma kermamaito samalla vatkaten. Kaada munaseos vuokiin ja laita ne uunipannuun.

Täytä uunipannu vedellä, niin että se ulottuu annosvuokia n. 2 cm korkeudelle. Paista uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes brûléet ovat jähmettyneet. Anna jäähtyä. Näin pitkälle voit valmistella etukäteen.

3. Ripottele päälle ruokosokeria ja laita grillivastuksen alle 250-asteiseen uuniin n. 2 minuutiksi tai kunnes sokeri on sulanut ja on ruskeaa ja kuplivaa. Laita loput lakkaseoksesta päälle, tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!