Vanilja-lakkabrûlée

Brûlée on sopiva valinta, jos haluat valmistella jälkiruoan etukäteen ja vain viimeistellä sen ennen tarjoilua. Tämä on taattu menestys.

Neljälle

  • 2 dl lakkoja
  • ½ dl kidesokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 2 dl maitoa
  • 3 dl kermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 6 munankeltuaista
  • ½ dl raakaruokosokeria gratinointiin

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Laita lakat ja sokeri kattilaan. Kuumenna, alenna lämpöä ja keitä hiljalleen samalla sekoittaen 3 minuuttia. Laita puolet seoksesta neljään uuninkestävään annoskulhoon, anna jäähtyä.

2. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja raaputa siemenet kattilaan, lisää maito, kerma, sokeri ja itse tanko ja kuumenna kiehuvaksi. Poista vaniljatanko. Vatkaa keltuaiset kulhossa, lisää kuuma kermamaito samalla vatkaten. Kaada munaseos vuokiin ja laita ne uunipannuun.

Täytä uunipannu vedellä, niin että se ulottuu annosvuokia n. 2 cm korkeudelle. Paista uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes brûléet ovat jähmettyneet. Anna jäähtyä. Näin pitkälle voit valmistella etukäteen.

3. Ripottele päälle ruokosokeria ja laita grillivastuksen alle 250-asteiseen uuniin n. 2 minuutiksi tai kunnes sokeri on sulanut ja on ruskeaa ja kuplivaa. Laita loput lakkaseoksesta päälle, tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.