Vanilja-lakkabrûlée
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5656678/landscape16_9/515/290/eea4a63879323d81b425a450d45b96c6/lR/902632-2207.jpg)
Brûlée on sopiva valinta, jos haluat valmistella jälkiruoan etukäteen ja vain viimeistellä sen ennen tarjoilua. Tämä on taattu menestys.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 dl lakkoja
- ½ dl kidesokeria
- 1 vaniljatanko
- 2 dl maitoa
- 3 dl kermaa
- 2 rkl sokeria
- 6 munankeltuaista
- ½ dl raakaruokosokeria gratinointiin
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Laita lakat ja sokeri kattilaan. Kuumenna, alenna lämpöä ja keitä hiljalleen samalla sekoittaen 3 minuuttia. Laita puolet seoksesta neljään uuninkestävään annoskulhoon, anna jäähtyä.
2. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja raaputa siemenet kattilaan, lisää maito, kerma, sokeri ja itse tanko ja kuumenna kiehuvaksi. Poista vaniljatanko. Vatkaa keltuaiset kulhossa, lisää kuuma kermamaito samalla vatkaten. Kaada munaseos vuokiin ja laita ne uunipannuun.
Täytä uunipannu vedellä, niin että se ulottuu annosvuokia n. 2 cm korkeudelle. Paista uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes brûléet ovat jähmettyneet. Anna jäähtyä. Näin pitkälle voit valmistella etukäteen.
3. Ripottele päälle ruokosokeria ja laita grillivastuksen alle 250-asteiseen uuniin n. 2 minuutiksi tai kunnes sokeri on sulanut ja on ruskeaa ja kuplivaa. Laita loput lakkaseoksesta päälle, tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka