Lakkabrûlée

Tässä pohjoinen ja ranskalainen keittiö kohtaavat toisensa gastronomisessa täysosumassa.

Neljälle

  • 2 dl lakkoja
  • ½ dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 2 dl maitoa
  • 3 dl kermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 6 munankeltuaista
  • ½ dl raakaruokosokeria gratinointiin

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Laita lakat ja sokeri kattilaan. Kuumenna, alenna lämpöä ja anna poreilla samalla sekoittaen 3 minuuttia. Jaa puolet seoksesta neljään uuninkestävään annoskulhoon ja anna jäähtyä.

2. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja raaputa siemenet kattilaan. Kuumenna maito, kerma ja sokeri yhdessä vaniljansiemenien ja vaniljatangon kanssa kiehuvaksi, poimi sitten tanko kattilasta. Vatkaa keltuaiset kulhossa. Kaada kuuma kermamaito munaseokseen samalla vatkaten. Kaada munaseos uuninkestäviin annosvuokiin ja laita ne uunipannuun. Täytä pannu vedellä niin että se ulottuu vuokia n. 2 cm korkeudelle. Paista uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes seos on jähmettynyt. Anna jäähtyä.

3. Ripottele päälle raakaruokosokeria ja laita vuoat grillivastuksen alle 250-asteiseen uuniin n. 2 minuutiksi tai kunnes sokeri on sulanut, on ruskeaa ja kuplivaa. Levitä loput lakkaseoksesta päälle, tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.