Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lakkabrûlée

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä pohjoinen ja ranskalainen keittiö kohtaavat toisensa gastronomisessa täysosumassa.

  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

Neljälle

  • 2 dl lakkoja
  • ½ dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 2 dl maitoa
  • 3 dl kermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 6 munankeltuaista
  • ½ dl raakaruokosokeria gratinointiin

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Laita lakat ja sokeri kattilaan. Kuumenna, alenna lämpöä ja anna poreilla samalla sekoittaen 3 minuuttia. Jaa puolet seoksesta neljään uuninkestävään annoskulhoon ja anna jäähtyä.

2. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja raaputa siemenet kattilaan. Kuumenna maito, kerma ja sokeri yhdessä vaniljansiemenien ja vaniljatangon kanssa kiehuvaksi, poimi sitten tanko kattilasta. Vatkaa keltuaiset kulhossa. Kaada kuuma kermamaito munaseokseen samalla vatkaten. Kaada munaseos uuninkestäviin annosvuokiin ja laita ne uunipannuun. Täytä pannu vedellä niin että se ulottuu vuokia n. 2 cm korkeudelle. Paista uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes seos on jähmettynyt. Anna jäähtyä.

3. Ripottele päälle raakaruokosokeria ja laita vuoat grillivastuksen alle 250-asteiseen uuniin n. 2 minuutiksi tai kunnes sokeri on sulanut, on ruskeaa ja kuplivaa. Levitä loput lakkaseoksesta päälle, tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Vanilja-lakkabrûléeCrème brûlée ja persikoita punaviinissäCrème Brûlée tähtianiksen ja aprikoosin keraCrème brûlée verigreipin keraCrème caramelBrylee inkivääripikkuleivillä
Creme bruleeGluteenitonKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Creme brulee
  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Crème brûlée limettisokeroitujen marjojen kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Nopea vadelmabrulée

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Vanilja-lakkabrûlée

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Crème brûlée ja persikoita punaviinissä

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lakkabrûlée