Crème caramel

Créme caramelissa eli paahtovanukkaassa kastikkeen sokeri karamellisoidaan. Tarjoile joko suoraan kulhosta tai kumoa lautaselle.

Neljälle

  • 3 dl kahvikermaa
  • 3 dl maitoa
  • 5 kananmunaa
  • 1 ½ rkl vaniljasokeria

Karamelli

  • 2 dl sokeria
  • 3 rkl vettä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata sokeri kuivalla paistinpannulla. Kaada vesi pannulle ja sekoita huolellisesti. Sokerin pitää värjäytyä teenväriseksi, se ei saa palaa. Lämmitä 4 annoskulhoa. Kaada sokerikaramelli kulhoihin niin että koko sisäpinta saa kuorrutteen.

2. Kuumenna maito ja kerma kiehuvaksi. Vatkaa munat ja vaniljasokeri kulhossa. Kaada kuuma kermamaito munaseokseen samalla vatkaten. Siivilöi seos.

3. Kaada munaseos annoskulhoihin. Peitä foliolla. Paista vesihauteessa n. 50 minuuttia. Tarjoile hieman jäähtyneinä tai jäähdytä kokonaan ja pidä kylmässä tarjoiluun asti. Irrota vanukkaat veitsellä karamellikuoren ympäriltä. Laita lautanen vuoan päälle ja käännä ylösalaisin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.