Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Couscoussalaattia monelle

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

6 hengelle

  • 5 dl couscousryynejä
  • 5 dl kiehuvaa vettä tai kasvis- tai lihalientä
  • 1 l paloiteltuja vihanneksia, esim. sipulia, porkkanaa, fenkolia, broccolia, paprikaa, vihreitä papuja, sokeriherneitä jne.
  • hienonnettuja mausteyrttejä
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • suolaa
  • valkopippuria myllystä

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi sipulit ja porkkanat, perkaa ja paloittele fenkoli, paprika ja broccoli. Pane paloitellut vihannekset sekä vihreät pavut ja sokeriherneet uunipannulle ja valuta niiden päälle oliiviöljyä. Paista 15-20 minuuttia.

2. Kiehauta vesi, kasvis- tai lihaliemi ja kaada couscousryynien päälle. Anna seistä kannen alla 10 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt ryyneihin.

3. Sekoita oliiviöljy, suola ja sitruunamehu kastikkeeksi. Kaada ryynien päälle ja anna vetäytyä hetki. Kääntele muutamaan kertaan.

4. Sekoita uunissa paahdetut kasvikset ryyniseokseen juuri ennen tarjoilua. Mausta hienonnetuilla mausteyrteillä. Aseta tarjolle isoon vatiin salaatinlehtipedille.

Vehnästä tehdyjen couscousryynien käyttö on helppoa: niiden päälle vain kaadetaan ryynien määrä kiehuvaa lientä ja annetaan vetäytyä muutama minuutti. Sekoita ryyneihin vihanneksia, niin saat makoisan salaatin. Tämän reseptin monistamalla teet helposti illanistujaisruokaa isollekin porukalle.

Lisää aiheesta:

Keittokinkkua ja vihanneskastikettaPerunacurry inkiväärin ja chilin keraRapucurryOhraryynitäytteiset kaalikääryleet couscousin keraMunakoisohöystö tomaatin ja kapristen keraPapu-linssicurry
CouscoussalaattiSalaatitKevytKananmunatonLaktoositonKasvisruokaKeventäjätLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Couscoussalaatti
  • 05.10.202109:06
    Nopeat ja helpot

    Kari Aihisen "hemmetin hyvän makuinen" couscous-papusalatti

  • 30.01.201915:40
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin feta-couscoussalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Toscanalainen kuskus-leipäsalaatti

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Tabouleh

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Couscoussalaattia monelle