Couscoussalaattia monelle
Vehnästä tehdyjen couscousryynien käyttö on helppoa: niiden päälle vain kaadetaan ryynien määrä kiehuvaa lientä ja annetaan vetäytyä muutama minuutti. Sekoita ryyneihin vihanneksia, niin saat makoisan salaatin. Tämän reseptin monistamalla teet helposti illanistujaisruokaa isollekin porukalle.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
6 hengelle
- 5 dl couscousryynejä
- 5 dl kiehuvaa vettä tai kasvis- tai lihalientä
- 1 l paloiteltuja vihanneksia, esim. sipulia, porkkanaa, fenkolia, broccolia, paprikaa, vihreitä papuja, sokeriherneitä jne.
- hienonnettuja mausteyrttejä
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1/2 dl sitruunamehua
- suolaa
- valkopippuria myllystä
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi sipulit ja porkkanat, perkaa ja paloittele fenkoli, paprika ja broccoli. Pane paloitellut vihannekset sekä vihreät pavut ja sokeriherneet uunipannulle ja valuta niiden päälle oliiviöljyä. Paista 15-20 minuuttia.
2. Kiehauta vesi, kasvis- tai lihaliemi ja kaada couscousryynien päälle. Anna seistä kannen alla 10 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt ryyneihin.
3. Sekoita oliiviöljy, suola ja sitruunamehu kastikkeeksi. Kaada ryynien päälle ja anna vetäytyä hetki. Kääntele muutamaan kertaan.
4. Sekoita uunissa paahdetut kasvikset ryyniseokseen juuri ennen tarjoilua. Mausta hienonnetuilla mausteyrteillä. Aseta tarjolle isoon vatiin salaatinlehtipedille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan