Coleslaw sipulilla
Kaalisalaatti on erinomainen lisuke minkä tahansa grilliruoan seuraksi. Omimmillaan se on rasvaisen possunlihan ja varsinkin ribsien kera. Ohjeesta riittää syötävää isommallekin ryhmälle.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- puolikas isosta keräkaalista
- puolikas sipuli
- 2 porkkanaa
- 1 kotimainen omena
- 1 ½ dl majoneesia
Marinadi
- ½ dl väkiviinaetikkaa
- 2 dl vettä
- 2 rkl raakaruokosokeria
- suolaa ja pippuria myllystä
Valmistusohje
Mittaa etikka ja vesi kattilaan, lisää sokeri ja suola. Kiehauta marinadi kattilassa.
Poista kaalista kovat keskiosat. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Pilko sipuli ja porkkanat suikaleiksi tai raasta karkeaksi raasteeksi ja raasta omena joukkoon. Aseta kaikki riittävän isoon salaattikulhoon.
Kaada etikkaliemi kasvisten päälle ja anna maustua kylmässä noin kolme tuntia. Kääntele välillä.
Valuta hyvin kaikki etikkaliemi pois kasviksista. Lisää majoneesi ja sekoita hyvin. Maistele suola ja pippuri.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa