Coleslaw sipulilla

Kaalisalaatti on erinomainen lisuke minkä tahansa grilliruoan seuraksi. Omimmillaan se on rasvaisen possunlihan ja varsinkin ribsien kera. Ohjeesta riittää syötävää isommallekin ryhmälle.

Ainekset

  • puolikas isosta keräkaalista
  • puolikas sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 1 kotimainen omena
  • 1 ½ dl majoneesia

Marinadi

  • ½ dl väkiviinaetikkaa
  • 2 dl vettä
  • 2 rkl raakaruokosokeria
  • suolaa ja pippuria myllystä

Valmistusohje

Mittaa etikka ja vesi kattilaan, lisää sokeri ja suola. Kiehauta marinadi kattilassa.

Poista kaalista kovat keskiosat. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Pilko sipuli ja porkkanat suikaleiksi tai raasta karkeaksi raasteeksi ja raasta omena joukkoon. Aseta kaikki riittävän isoon salaattikulhoon.

Kaada etikkaliemi kasvisten päälle ja anna maustua kylmässä noin kolme tuntia. Kääntele välillä.

Valuta hyvin kaikki etikkaliemi pois kasviksista. Lisää majoneesi ja sekoita hyvin. Maistele suola ja pippuri.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!