Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Coleslaw sipulilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

Ainekset

  • puolikas isosta keräkaalista
  • puolikas sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 1 kotimainen omena
  • 1 ½ dl majoneesia

Marinadi

  • ½ dl väkiviinaetikkaa
  • 2 dl vettä
  • 2 rkl raakaruokosokeria
  • suolaa ja pippuria myllystä

Valmistusohje

Mittaa etikka ja vesi kattilaan, lisää sokeri ja suola. Kiehauta marinadi kattilassa.

Poista kaalista kovat keskiosat. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Pilko sipuli ja porkkanat suikaleiksi tai raasta karkeaksi raasteeksi ja raasta omena joukkoon. Aseta kaikki riittävän isoon salaattikulhoon.

Kaada etikkaliemi kasvisten päälle ja anna maustua kylmässä noin kolme tuntia. Kääntele välillä.

Valuta hyvin kaikki etikkaliemi pois kasviksista. Lisää majoneesi ja sekoita hyvin. Maistele suola ja pippuri.

Kaalisalaatti on erinomainen lisuke minkä tahansa grilliruoan seuraksi. Omimmillaan se on rasvaisen possunlihan ja varsinkin ribsien kera. Ohjeesta riittää syötävää isommallekin ryhmälle.

Lisää aiheesta:

ColeslawPerunasalaattiUusia perunoita ja herneitä tillikastikkeessaSakea tomaattikastikeLämmin perunasalaattiNopea kaali-puolukkasalaatti
KaalisalaattiGluteenitonLaktoositonSadonkorjuuKasvisruokaLisäkeruoatSalaatit

Tuoreimmat aiheesta

Kaalisalaatti
  • 23.10.202413:10
    Nopeat ja helpot

    Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit

  • 07.05.202111:34
    Grillaus

    Coleslaw ilman majoneesia – Kari Aihisen raikas fenkolislaw

  • 08.06.201807:20
    Pitaleivät

    Grillatut nyhtökaurapihvit pitataskussa, kaali-omenasalaattia ja sweet chili- majoneesi

  • 30.12.201514:51
    Päivän resepti

    Juustoinen vehnä-punakaalisalaatti

  • 10.04.201409:01
    Alkuruoat

    Aasialainen kaalisalaatti ja uppopaistettua ruusukaalia