Ciabattaa sardiinien kera
Tämä on oikea suosikkileipä. Täyttävä, halpa, todella terveellinen ja maukas. Älä pelkää sardiinien rasvaa, se on vain terveellistä.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon
Neljälle
- 1 purkki sardiineja öljyssä
- 1 ciabattaleipä
- 1 tomaatti
- ½ punasipuli
- jauhettua mustapippuria
- 1 ruukku rucolaa
Valmistusohje
1. Avaa sardiinipurkki ja kaada pois öljy huolellisesti.
2. Halkaise leipä mutta älä leikkaa sitä täysin läpi, jotta puolikkaat pysyvät yhdessä.
3. Huuhtele rucola ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Laita rucola leivän sisään ja sen päälle viipaloitu tomaatti.
4. Asettele päälle sardiinit sekä ohuita punasipulirenkaita, viimeistele rouhitulla mustapippurilla.
5. Jotta lounaasta tulee hyvä kokonaisuus, syö jälkiruoaksi hedelmä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti