Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Chutneykanaa salaattipedillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 1 broileri
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • ½ purjo (vihreä osa)
  • 1 tl suolaa
  • 3 kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehti

Chutney

  • 1 sipuli
  • 1 omena
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl currya
  • 1 kiivi
  • 1 dl rusinoita

Salaattipeti

  • 1 kerä vihersalaattia
  • 3 sellerinvartta
  • ½ dl hasselpähkinöitä

Valmistusohje

1. Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi. Kuori porkkana ja leikkaa paloiksi. Perkaa purjo ja leikkaa vihreä osa pieniksi paloiksi. Pane broileri ja vihannekset tilavaan kattilaan, lisää pippurit. Kaada päälle vettä niin, että se peittää broilerin, kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljaa matalalla lämmöllä, kunnes liha irtoaa luista, noin 3/4 tuntia. Nosta broileri liemestä, leikkaa annospaloiksi ja poista nahka.

2. Chutney: Kuori ja silppua sipuli. Silppua myös omena ja kuullota sipuli- ja omenasilppua öljyssä pari minuuttia. Lisää curry. Kuutioi kuorittu kiivi ja lisää seokseen, samoin rusinat. Chutney voidaan tarjoilla lämpimänä tai kylmänä.

3. Huuhdo salaatinlehdet ja kuivaa ne. Leikkaa sellerinvarret ohuiksi viipaleiksi. Paahda hasselpähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla ja rouhi ne sen jälkeen. Jaa salaatinlehdet ja sellerisiivut neljälle lautaselle, nosta päälle kanapalat ja lusikoi ylle chutneyta. Sirottele pinnalle vielä pähkinärouhetta ja tarjoile.

Makeanmaukas chutney tekee salaatista ja broilerista taivaallisen hyvää. Keitä kokonainen broileri tai käytä edellisenä päivänä tähteeksi jäänyttä kananlihaa. Ja ellet jaksa tai ehdi ryhtyä oman chutneyn tekoon, saahan sitä valmiina kaupasta...

Lisää aiheesta:

Riimisuolattu broileri pestokastikkeessaBroileri-pot-au-feuBroileri-pot-au-feu krutonkien keraBroilerinkoipireidet sitruunakastikkeessaHedelmäinen seesamikananpoikaHäränliemi ja frikadellit
KanasalaattiKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanasalaatti
  • 06.06.202414:04
    Kasvissalaatti

    Pippa Laukan rautainen lounassalaatti

  • 21.02.202312:42
    Nopeat ja helpot

    Helppo kanasalaatti

  • 26.10.202016:00
    Nopeat ja helpot

    Elämäsi paras kanasalaatti – ruokabloggaajan ylistetty resepti

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Jouluinen kanasalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kinkkusalaatti

    Kolme hyvää salaattia