Chiliöljy
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5677062/landscape16_9/515/290/f9d017231be0e21566ee9cf8cf01e8db/QB/897307-2768.jpg)
Julkaistu
Mitä pidempään chili saa maustaa öljyä sitä voimakkaamman makuista siitä tulee.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
1 pullolliseen
- ½ l auringonkukkaöljyä
- 1-2 punaista chiliä
Valmistusohje
1. Laita chilit öljyyn ja anna maustua. Mitä pidempään chili saa maustaa öljyä, sitä voimakkaampi öljystä tulee. Kaksi viikkoa on yleensä sopiva aika. Siivilöi chilit ja laita öljy kylmään. Se säilyy jääkaapissa monta kuukautta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka