Chilikaalia kookosmaidossa

Helppotekoinen kasvisruoka, jossa on mahtava maku. Höyrytä vielä salaattisipuleita tai pieniä purjoja lisäkkeeksi ja tarjoile keitetyn villiriisin kanssa. Lihansyöjäkin tähän mielistyy.

Neljälle

  • 1 suurehko kurttukaali (savoijinkaali)
  • 1 rkl voita
  • 2 ½ cm tuoretta inkivääriä
  • 2 salottisipulia
  • 2-5 mietoa chiliä (jalapeno)
  • ½ tl raastettua muskottia
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 1 ½ dl vihanneslientä
  • suolaa

Tarjoiluun

  • keitettyjä tai höyrytettyjä
  • salaattisipuleita (kevätsipuleita)
  • tai pieniä purjoja

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta pätkä inkiväärinjuurta. Kuori ja hienonna salottisipulit. Halkaise chilit ja raaputa pois siemenet. Suikaloi kaali. Kuullota inkivääriraastetta, sipulisilppua ja chilipalkoja voissa minuutin verran koko ajan sekoittaen. Lisää kaalisuikaleet, kääntele ja sekoittele perusteellisesti.

2. Lisää kookosmaito ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta 5 minuuttia, tai kunnes kaali on pehmeää. Mausta suolalla.

3. Höyrytä purjot tai hennot sipulit varsineen kypsiksi, valuta ja nosta lämpimille lautasille kaalin ja keitetyn villiriisin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.