Chilikaalia kookosmaidossa
Helppotekoinen kasvisruoka, jossa on mahtava maku. Höyrytä vielä salaattisipuleita tai pieniä purjoja lisäkkeeksi ja tarjoile keitetyn villiriisin kanssa. Lihansyöjäkin tähän mielistyy.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 suurehko kurttukaali (savoijinkaali)
- 1 rkl voita
- 2 ½ cm tuoretta inkivääriä
- 2 salottisipulia
- 2-5 mietoa chiliä (jalapeno)
- ½ tl raastettua muskottia
- 4 dl kookosmaitoa
- 1 ½ dl vihanneslientä
- suolaa
Tarjoiluun
- keitettyjä tai höyrytettyjä
- salaattisipuleita (kevätsipuleita)
- tai pieniä purjoja
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta pätkä inkiväärinjuurta. Kuori ja hienonna salottisipulit. Halkaise chilit ja raaputa pois siemenet. Suikaloi kaali. Kuullota inkivääriraastetta, sipulisilppua ja chilipalkoja voissa minuutin verran koko ajan sekoittaen. Lisää kaalisuikaleet, kääntele ja sekoittele perusteellisesti.
2. Lisää kookosmaito ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta 5 minuuttia, tai kunnes kaali on pehmeää. Mausta suolalla.
3. Höyrytä purjot tai hennot sipulit varsineen kypsiksi, valuta ja nosta lämpimille lautasille kaalin ja keitetyn villiriisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa