Chilibroileri ja mangoa
Ellet löydä thaimaalaista chililaatua voit hyvin käyttää tavallisia chilejä. Tarjoile tulisenpuoleinen ruoka jasmiiniriisin kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 broileri
- 2 sitruunaruohoa
- 2 punaista thaichiliä
- 2 keltaista thaichiliä
- 1 sipuli
- 2 rkl rypsiöljyä
- 5 dl vettä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 mango
- 2 limettiä
- 1 rkl thaimaalaista kalakastiketta
Valmistusohje
1. Paloittele broileri pienemmiksi paloiksi. Pätki sitruunaruohot. Halkaise chilit pitkittäin, poista siemenet ja hienonna palot. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Kuullota sipulisilppu öljyssä suuressa padassa. Lisää broileripalat ja paista myös ne. Lisää chilisilput ja sitruunaruohot ja kaada päälle vettä. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Keitä kanapaloja liemessä 45 minuuttia.
3. Kuori mango, poista siemenet ja leikkaa hedelmän malto kuutioiksi. Purista limeteistä mehu. Ota sitruunaruohot pois keitinliemestä. Lisää mangokuutiot, limettimehu ja kalakastike. Kiehauta ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen