Cayennekatkaravut vartaissa
Tee valmis mausteseos suolasta ja kajennepippurista, niin katkarapuvartaat tulevat nopeasti maustetuiksi grillauksen alla. Tosin katkarapuja pitää marinoida ennakkoon tunti, joten valmistaudu ajoissa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 12 jättikatkarapua
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ dl oliiviöljyä
- suolaa ja cayennepippuria
- 12 liotettua bambuvarrasta
Valmistusohje
1. Kuori katkaravut, mutta jätä äärimmäinen pyrstönpää kuorimatta. Siitä tulee erinomainen otin rapuja syödessä.
2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi ja sekoita oliiviöljyyn. Marinoi katkarapuja öljyssä ainakin tunti.
3. Pujota katkaravut vartaisiin ja mausta suolalla ja kajennella. Grillaa vartaita 12 minuuttia joka puolelta kuumassa hehkussa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut