Cattelin herkkusienisalaatti

Yksinkertainen alkuruoka, monien suosikki jo vanhoilta hyviltä ajoilta Tukholman Vanhankaupungin Cattelinilla. Ravintola Cattelin tuli tunnetuksi koko Ruotsissa ja Suomessakin Cattelinin Keittokirjan ansiosta. Kirjan kirjoitti Ove Pihl ja se julkaistiin 1978.

Neljälle

  • 300 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 1 tl dijonsinappia
  • 4 dl rypsiöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 dl persiljasilppua

Valmistusohje

1. Sekoita keskenään viinietikka ja sinappi ja lisää öljy hiljalleen. Suolaa ja pippuroi. Tämä on melko suuri annos, joka kyllä säilyy jääkaapissa parikin viikkoa.

2. Puhdista herkkusienet ja viipaloi ne ohuelti. Purista niiden päälle valkosipulinkynsi.

3. Sekoita herkkusieniin vähän kastiketta. On tärkeää, että salaatti sekoitetaan juuri ennen tarjoilua, muuten siitä tulee pehmeää ja harmaata. Sirottele pinnalle persiljasilppua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.