Catalongasalaatti kananmunalla
Salaatista saa ”ruokaisamman keittämällä sen nopeasti, eli kalttaamalla. Ellet löydä catalongasalaattia, käytä mangoldia tai tuoretta pinaattia.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- n. 1 kg catalongasalaattia
- 4 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 12-16 viipaletta salamia
Kastike
- 1 maustemitta italialaista salaattimaustetta
- 1 sitruunan mehu
- 2 valkosipulinkynttä, puristettuna
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Huuhtele salaatti ja paloittele sentinkokoisiksi paloiksi. Keitä palat nopeasti kevyesti suolatussa vedessä, lehtien tulee pehmetä vain hieman. Valuta.
2. Asettele salaatti vadille. Kuori ja hienonna munat ja asettele vadille.
3. Sekoita kastike, kaada salaatin päälle. Tarjoile salamin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje