Catalongasalaatti kananmunalla

Salaatista saa ”ruokaisamman keittämällä sen nopeasti, eli kalttaamalla. Ellet löydä catalongasalaattia, käytä mangoldia tai tuoretta pinaattia.

Neljälle

  • n. 1 kg catalongasalaattia
  • 4 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 12-16 viipaletta salamia

Kastike

  • 1 maustemitta italialaista salaattimaustetta
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 valkosipulinkynttä, puristettuna
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Huuhtele salaatti ja paloittele sentinkokoisiksi paloiksi. Keitä palat nopeasti kevyesti suolatussa vedessä, lehtien tulee pehmetä vain hieman. Valuta.

2. Asettele salaatti vadille. Kuori ja hienonna munat ja asettele vadille.

3. Sekoita kastike, kaada salaatin päälle. Tarjoile salamin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.