Klassinen caesarsalaatti valmistetaan roomansalaatista, leipäkrutongeista ja erityisestä caesarkastikkeesta. Tällä kertaa salaatti tarjotaan pääruokana broilerin ja herkullisten perunakrutonkien kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 1 ruukku roomansalaattia
- salaattisekoitusta
- 4 broilerinfileetä
- 1 pala parmesaanijuustoa
- 8-10 kirsikkatomaattia
Caesarkastike
- 2 munankeltuaista
- ½ rkl dijoninsinappia
- 1 rkl sardelleja
- 1/4 dl sitruunamehua
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ dl parmesaanijuustoraastetta
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 3/4 dl miedonmakuista ruokaöljyä
- 1-2 rkl vettä
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
Krutongit
- 1 uuniperuna
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Grillaa broilerinfileet kullanruskeiksi. Leikkaa peruna noin 5 cm kuutioiksi ja paista kuutiot öljyssä yhdessä puristetun valkosipulinkynnen kanssa, kunnes perunakuutiot ovat rapeita ja kullanruskeita. Anna kuivahtaa ja mausta suolalla. Viipaloi broilerifileet.
2. Kastike: Hienonna sardellit ja kuori valkosipulinkynsi. Sekoita munankeltuaiset, sardellit ja sinappi. Lisää öljy tipoittain koko ajan sekoittaen. Lisää myös parmesaanijuusto, puristettu valkosipulinkynsi, sitruunamehu ja viinietikka. Ohenna kastiketta vedellä, kunnes koostumus on sopiva. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Asettele salaatinlehdet ja halkaistut kirsikkatomaatit kauniisti neljälle lautaselle tai isolle vadille. Kaada päälle kastiketta ja ripottele pinnalle perunakrutongit. Pane broileriviipaleet salaattipedille ja koristele ohuilla parmesaanilastuilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.