Burgundilainen lihapata

Burgundilainen lihapata vie kielen mennessään. Tällä hurmaat perheesi viikonloppuna. Maukkaasta padasta löytyy aineksia moneen makuun. Viimeisen silauksensa se saa punaviinistä.

Ainekset

  • 600 g naudan paistia
  • 50 g pekonia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rs tuoreita herkkusieniä
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 2 dl punaviiniä
  • 2 rkl sokeria
  • 20 hillosipulia
  • mustapippuria
  • timjamia
  • kastikesuurustetta

Valmistusohje

Ruskista lihasuikaleet ja pekoni padassa tai pannulla. Pilko sipuli ja valkosipuli ja lisää palaset pannulle. Lisää herkkusienet ruskistumaan kokonaisina tai puolikkaina. Paista tovi ja mausta liemikuutioilla, punaviinillä, pippurilla ja timjamilla.

Lisää vettä niin, että ainekset peittyvät ja hauduta kastiketta hiljaa poristen, kunnes liha on pehmeää. Suurusta kastiketta hiukan. Lisää hillosipulit ja tarkista maku. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!