Burgundilainen lihapata
Burgundilainen lihapata vie kielen mennessään. Tällä hurmaat perheesi viikonloppuna. Maukkaasta padasta löytyy aineksia moneen makuun. Viimeisen silauksensa se saa punaviinistä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 600 g naudan paistia
- 50 g pekonia
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rs tuoreita herkkusieniä
- 2 lihaliemikuutiota
- 2 dl punaviiniä
- 2 rkl sokeria
- 20 hillosipulia
- mustapippuria
- timjamia
- kastikesuurustetta
Valmistusohje
Ruskista lihasuikaleet ja pekoni padassa tai pannulla. Pilko sipuli ja valkosipuli ja lisää palaset pannulle. Lisää herkkusienet ruskistumaan kokonaisina tai puolikkaina. Paista tovi ja mausta liemikuutioilla, punaviinillä, pippurilla ja timjamilla.
Lisää vettä niin, että ainekset peittyvät ja hauduta kastiketta hiljaa poristen, kunnes liha on pehmeää. Suurusta kastiketta hiukan. Lisää hillosipulit ja tarkista maku. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka