Mainos
Mainos

Burgundilainen lihapata vie kielen mennessään. Tällä hurmaat perheesi viikonloppuna. Maukkaasta padasta löytyy aineksia moneen makuun. Viimeisen silauksensa se saa punaviinistä.

Ainekset

  • 600 g naudan paistia
  • 50 g pekonia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rs tuoreita herkkusieniä
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 2 dl punaviiniä
  • 2 rkl sokeria
  • 20 hillosipulia
  • mustapippuria
  • timjamia
  • kastikesuurustetta

Valmistusohje

Ruskista lihasuikaleet ja pekoni padassa tai pannulla. Pilko sipuli ja valkosipuli ja lisää palaset pannulle. Lisää herkkusienet ruskistumaan kokonaisina tai puolikkaina. Paista tovi ja mausta liemikuutioilla, punaviinillä, pippurilla ja timjamilla.

Lisää vettä niin, että ainekset peittyvät ja hauduta kastiketta hiljaa poristen, kunnes liha on pehmeää. Suurusta kastiketta hiukan. Lisää hillosipulit ja tarkista maku. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.