Brunssisalaatti piknikille
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5676666/landscape16_9/515/290/7285998cb662e2c72d58e42f46e7cbb4/Eq/932040-286.jpg)
Ihanan raikas, kaunis ja terveellinen salaatti maistuu yhtä lailla eväsruokana piknikillä kuin kotona leppoisalla sunnuntaibrunssilla.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 hengelle
- 250 g erilaisia salaatinlehtiä
- 250 g raejuustoa
- 1 greippi
- 1 pieni meloni (esim. hunaja-)
- limetin kuorta
Valmistusohje
1. Huuhdo salaatit kunnolla ja taputtele kuivaksi pyyheliinan sisällä. Revi tai suikaloi salaatit ja laita tarjoiluvadin tai piknikille ison muovirasian pohjalle. Lusikoi niiden päälle raejuusto.
2. Kuori greippi ja leikkaa viipaleet kalvottomiksi. Halkaise pesty meloni, koverra pois siemenet ja leikkaa ohuehkoiksi viipaleiksi.
3. Asettele greippi- ja meloniviipaleet raejuuston päälle. Raasta päälle hieman limetin kuorta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka