Broilerisalaattia ja homejuustokastiketta
Appelsiininmakuinen broilerisalaatti on mehukas ja herkullinen ruoka, jonka hapan homejuustokastike viimeistelee.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 4 broilerinfileetä
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- salaattisekoitusta
- 1 appelsiini
- 16 saksanpähkinää
- 8 herkkusientä
- 1 punainen paprika
- 1 punasipuli
- 1 sellerinvarsi
- 20 kirsikkatomaattia
- suolaa ja pippuria
Kastike
- 75 g sinihomejuustoa
- 1 dl majoneesia
- 2 dl kermaviiliä
- 2 tl sinappia
- 1 tl viinietikkaa
Koristeluun
- vesikrassia
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita juusto, majoneesi, kermaviili, sinappi ja viinietikka tasaiseksi kastikkeeksi. Pane jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
2. Paista broilerifileet ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda saksanpähkinät pannulla. Kuori appelsiini terävällä veitsellä, poista myös valkoinen osa. Leikkaa appelsiini "fileiksi" poistamalla lohkojen kalvot. Viipaloi herkkusienet ja sellerinvarsi ja halkaise kirsikkatomaatit. Leikkaa paprika ja punasipuli pitkiksi suikaleiksi. Huuhtele salaatti.
3. Asettele salaatti, punasipuli, paprika, selleri, herkkusienet, tomaatit ja appelsiinilohkot kerroksittain neljälle lautaselle ja ripottele päälle saksanpähkinät. Leikkaa broilerifileet ohuiksi viipaleiksi, aseta salaattipedille ja koristele vesikrassilla. Tarjoa kastike eri kulhosta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan