Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Broileri-surimi-simpukkapaella

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

6 annosta

  • 125 g herneitä
  • 0,5 g herneitä
  • 3 dl riisiä
  • 20 sinisimpukkaa
  • 200 g surimi-rapuvalmistetta
  • 15 kuorittua katkarapua
  • 1 broileri
  • ½ purjosipuli
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 punainen paprika
  • ½ dl valkoviiniä
  • 1 1/4 litraa kanalientä
  • suolaa ja pippuria
  • öljyä paistamiseen
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori katkarapu. Paloittele surimipuikot sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa broileri kahdeksaan osaan ja ruskista uunissa noin 40 minuuttia.

2. Kuori ja hienonna puolikas sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota öljyssä, älä ruskista. Lisää riisi ja sahrami. Kuullota vielä hetki. Kaada joukkoon kanaliemi ja kiehauta. Kaada paella uuninkestävään vuokaan. Peitä alumiinifoliolla ja kypsennä uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

3. Kuullota loput sipulista toisessa kattilassa. Lisää valkoviini. Paista simpukat yhdessä viipaloidun valkosipulinkynnen ja hienonnetun persiljan kanssa. Hienonna ja kuullota paprika ja purjosipuli. Ota paella uunista. Sekoita joukkoon paprika ja purjosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää päälle simpukat, katkaravut, surimi ja broileri. Ripottele pinnalle herneet.

Alkuperäisreseptin mukaan paella valmistetaan isolla pannulla avotulella. Yhtä herkulliseksi paella kypsyy uunissa. Jos ruokailijoita on paljon, valmista paellaa kaksinkertainen määrä.

Lisää aiheesta:

Paellaa kanalla, jättikatkaravuilla ja kahden sortin simpukoillaUunissa kypsennetty puna-ahven ja viipaleperunatPaellaa kanan, porsaan ja simpukoiden keraBroileri-kinkkupaellaMustasilmäpapuja sienten keraKlassinen paella Valenciana
PaellaKanaruokaKananmunatonLaktoositonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Paella
  • 01.11.202111:04
    Harri Syrjänen

    Harri Syrjäsen paella-pasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Nopea paella

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Jambalaya broilerista

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Savukinkkuinen jambalaya

  • 18.02.201300:00
    Kanaruoka

    Paella broilerin, katkarapujen ja sienten kera