Broileri-surimi-simpukkapaella

Alkuperäisreseptin mukaan paella valmistetaan isolla pannulla avotulella. Yhtä herkulliseksi paella kypsyy uunissa. Jos ruokailijoita on paljon, valmista paellaa kaksinkertainen määrä.

6 annosta

  • 125 g herneitä
  • 0,5 g herneitä
  • 3 dl riisiä
  • 20 sinisimpukkaa
  • 200 g surimi-rapuvalmistetta
  • 15 kuorittua katkarapua
  • 1 broileri
  • ½ purjosipuli
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 punainen paprika
  • ½ dl valkoviiniä
  • 1 1/4 litraa kanalientä
  • suolaa ja pippuria
  • öljyä paistamiseen
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori katkarapu. Paloittele surimipuikot sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa broileri kahdeksaan osaan ja ruskista uunissa noin 40 minuuttia.

2. Kuori ja hienonna puolikas sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota öljyssä, älä ruskista. Lisää riisi ja sahrami. Kuullota vielä hetki. Kaada joukkoon kanaliemi ja kiehauta. Kaada paella uuninkestävään vuokaan. Peitä alumiinifoliolla ja kypsennä uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

3. Kuullota loput sipulista toisessa kattilassa. Lisää valkoviini. Paista simpukat yhdessä viipaloidun valkosipulinkynnen ja hienonnetun persiljan kanssa. Hienonna ja kuullota paprika ja purjosipuli. Ota paella uunista. Sekoita joukkoon paprika ja purjosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää päälle simpukat, katkaravut, surimi ja broileri. Ripottele pinnalle herneet.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.