Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Broileri-kinkkupaella

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

6-8 hengelle

  • 1 kg broilerinpaloja
  • rypsiöljyä
  • 200 g savukinkkua kuutioina
  • 2 sipulia silppuna
  • 2 valkosipulinkynttä silppuna
  • 1 kanaliemikuutio
  • 225 g vihreitä papuja
  • 125 g pakasteherneitä
  • 1 paprika sivuina
  • 1 purkki simpukoita vedessä
  • 3 dl riisiä
  • 6 dl vettä
  • 1 paketti sahramia
  • suolaa ja pippuria
  • paprikajauhetta
  • 600 g kuorellisia katkarapuja
  • 1 sitruuna siivuina

Valmistusohje

1. Ruskista kanapalat öljyssä paistinpannulla ja siirrä ne pataan. Ruskista sitten kinkkukuutiot ja sipulisilppu ja siirrä nekin pataan, samoin valkosipulisilppu. Murenna joukkoon liemikuutio, mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Kaada päälle vettä niin, että liha lähes peittyy. Kuumenna kiehuvaksi ja keittele hiljalleen kannen alla noin 25 minuuttia. Katkaise virta keittolevystä padan alta. Lisää pataan vihreät pavut, herneet, paprikasiivut ja valutetut simpukat. Sulje kansi.

2. Kuullota riisiä öljyssä kattilassa. Lisää vesi ja sahrami. Sulje kansi ja keitä, kunnes riisi on kypsää, noin 15 minuuttia.

3. Kuumenna broileripata. Levitä kuuma riisi kauniille vadille ja jaa lihapata sen päälle. Kuumenna katkaravut nopeasti pannulla ja koristele paellan pinta niillä yhdessä sitruunaviipaleiden kanssa.

Lisää aiheesta:

Kananpoika-papupatéBroileri-surimi-simpukkapaellaPaellaPaellaa kanan, porsaan ja simpukoiden keraKana-äyriäis-mustekalapaellaTalon paella
PaellaKanaruokaLiharuokaKananmunatonLaktoositonPääruoatKalaruoka

Paella oli Espanjassa alunperin köyhien ruokaa, jolloin samaan pataan pantiin kaikki, mitä kotoa löytyi. Nythän se on juhlaruokaa, jota teemme mielellämme suuria satseja. Jos haluat helpottaa ruokailijoiden osaa, kuori katkaravut valmiiksi.

Tuoreimmat aiheesta

Paella
  • 01.11.202111:04
    Harri Syrjänen

    Harri Syrjäsen paella-pasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Nopea paella

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Jambalaya broilerista

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Savukinkkuinen jambalaya

  • 18.02.201300:00
    Kanaruoka

    Paella broilerin, katkarapujen ja sienten kera