Broileri-kinkkupaella

Paella oli Espanjassa alunperin köyhien ruokaa, jolloin samaan pataan pantiin kaikki, mitä kotoa löytyi. Nythän se on juhlaruokaa, jota teemme mielellämme suuria satseja. Jos haluat helpottaa ruokailijoiden osaa, kuori katkaravut valmiiksi.

6-8 hengelle

  • 1 kg broilerinpaloja
  • rypsiöljyä
  • 200 g savukinkkua kuutioina
  • 2 sipulia silppuna
  • 2 valkosipulinkynttä silppuna
  • 1 kanaliemikuutio
  • 225 g vihreitä papuja
  • 125 g pakasteherneitä
  • 1 paprika sivuina
  • 1 purkki simpukoita vedessä
  • 3 dl riisiä
  • 6 dl vettä
  • 1 paketti sahramia
  • suolaa ja pippuria
  • paprikajauhetta
  • 600 g kuorellisia katkarapuja
  • 1 sitruuna siivuina

Valmistusohje

1. Ruskista kanapalat öljyssä paistinpannulla ja siirrä ne pataan. Ruskista sitten kinkkukuutiot ja sipulisilppu ja siirrä nekin pataan, samoin valkosipulisilppu. Murenna joukkoon liemikuutio, mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Kaada päälle vettä niin, että liha lähes peittyy. Kuumenna kiehuvaksi ja keittele hiljalleen kannen alla noin 25 minuuttia. Katkaise virta keittolevystä padan alta. Lisää pataan vihreät pavut, herneet, paprikasiivut ja valutetut simpukat. Sulje kansi.

2. Kuullota riisiä öljyssä kattilassa. Lisää vesi ja sahrami. Sulje kansi ja keitä, kunnes riisi on kypsää, noin 15 minuuttia.

3. Kuumenna broileripata. Levitä kuuma riisi kauniille vadille ja jaa lihapata sen päälle. Kuumenna katkaravut nopeasti pannulla ja koristele paellan pinta niillä yhdessä sitruunaviipaleiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.