Mainos
Mainos

Paella oli Espanjassa alunperin köyhien ruokaa, jolloin samaan pataan pantiin kaikki, mitä kotoa löytyi. Nythän se on juhlaruokaa, jota teemme mielellämme suuria satseja. Jos haluat helpottaa ruokailijoiden osaa, kuori katkaravut valmiiksi.

6-8 hengelle

  • 1 kg broilerinpaloja
  • rypsiöljyä
  • 200 g savukinkkua kuutioina
  • 2 sipulia silppuna
  • 2 valkosipulinkynttä silppuna
  • 1 kanaliemikuutio
  • 225 g vihreitä papuja
  • 125 g pakasteherneitä
  • 1 paprika sivuina
  • 1 purkki simpukoita vedessä
  • 3 dl riisiä
  • 6 dl vettä
  • 1 paketti sahramia
  • suolaa ja pippuria
  • paprikajauhetta
  • 600 g kuorellisia katkarapuja
  • 1 sitruuna siivuina

Valmistusohje

1. Ruskista kanapalat öljyssä paistinpannulla ja siirrä ne pataan. Ruskista sitten kinkkukuutiot ja sipulisilppu ja siirrä nekin pataan, samoin valkosipulisilppu. Murenna joukkoon liemikuutio, mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Kaada päälle vettä niin, että liha lähes peittyy. Kuumenna kiehuvaksi ja keittele hiljalleen kannen alla noin 25 minuuttia. Katkaise virta keittolevystä padan alta. Lisää pataan vihreät pavut, herneet, paprikasiivut ja valutetut simpukat. Sulje kansi.

2. Kuullota riisiä öljyssä kattilassa. Lisää vesi ja sahrami. Sulje kansi ja keitä, kunnes riisi on kypsää, noin 15 minuuttia.

3. Kuumenna broileripata. Levitä kuuma riisi kauniille vadille ja jaa lihapata sen päälle. Kuumenna katkaravut nopeasti pannulla ja koristele paellan pinta niillä yhdessä sitruunaviipaleiden kanssa.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.