Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Bollito mamma Vittorinan kastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Kuudelle

  • 1 ½ dl valkoisia papuja
  • 1 kg naudan patalihaa paloina
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 4 keltasipulia
  • 350 g porkkanoita
  • ½ lehtiselleri
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 nippu persiljaa
  • ½ pullo kuivaa valkoviiniä (n. 2 ½ dl)
  • 1 ½ tl kuivattua rosmariinia
  • 1 ½ tl kuivattua salviaa
  • mustapippuria
  • 5 dl kanalientä

Kastike

  • 1 vihreä paprika
  • 2 porkkanaa
  • 2 nippua persiljaa
  • 3 vihreää tomaattia
  • 1 keltasipuli
  • 3 lehtisellerin vartta
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl vettä
  • 1 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Laita pavut likoamaan yön yli. Hienonna persilja. Kuori ja hienonna sipuli, porkkanat ja selleri karkeasti. Kuori valkosipulinkynnet. Ruskista liha öljyssä ja laita pataan. Kaada päälle viini ja anna porista kunnes neste on lähes haihtunut.

2. Lisää silloin sipuli, porkkana ja selleri pataan. Kaada päälle lientä, niin että liha peittyy n. 1 sentillä. Lisää rosmariini, salvia ja mustapippuri ja purista mukaan valkosipuli. Kuumenna kiehuvaksi, laita kansi päälle ja anna porista miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Lisää pavut ja anna kiehua vielä 70 minuuttia. Suolaa pata kun liha on mureaa.

3. Kastike: Hienonna paprika, persilja, tomaatit ja lehtiselleri pieneksi. Kuori ja hienonna porkkanat ja sipuli. Laita kasvikset kattilaan. Lisää suola, viinietikka ja vesi, kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä vähintään 2 tuntia. Lisää oliiviöljy ja jäähdytä kastike. Tarjoile kylmä kastike padan kanssa.

Lisää aiheesta:

Keitetty kana currykastikkeessaLapapaistia baijerilaiseen tapaan knödeleiden keraKaritsan paahtopaistia ja tomaattista linssimuhennostaJuustocurry herneiden keraTäytettyä, sahramimaustettua pikkupääkampelaaPaneroitu broileri tomaattikastikkeessa
NaudanlihapataKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Bollito on tyypillinen italialainen lihapata. Papujen tulee liota yön yli, joten muista se suunnittelussa. Kastike voidaan valmistaa etukäteen. Se säilyy kyllä jääkaapissa.

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapata
  • 12.01.202113:03
    Viiden jälkeen

    Tilliliha – helppo ja perinteinen ohje

  • 21.10.202011:53
    Liha

    Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikko

  • 21.10.202009:07
    Karjalanpaisti

    Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Ananas-mangolihapata

  • 18.02.201300:00
    Kanapata

    Klassinen pot-au-feu