Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Belgialaiset moules marinières

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 4 litraa tuoreita simpukoita
  • 50 g voita
  • 1 iso, hienonnettu keltasipuli
  • 1 iso, hienonnettu valkosipulinkynsi
  • 3 ½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 reilu rkl perunajauhoja
  • 4 rkl kylmää vettä
  • suolaa
  • rouhittua valkopippuria
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • ranskalaisia perunoita

Valmistusohje

1. Puhdista ja harjaa simpukat juoksevan, kylmän veden alla. Heitä pois avautuneet simpukat, jotka eivät sulkeudu, kun kopautat kuorta kevyesti.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Sulata voi isossa padassa. Paista sipuli ja valkosipuli pehmeiksi ilman että ne saavat väriä.

3. Laita simpukat pataan ja kaada päälle viini. Peitä kannella ja keitä 5 minuuttia. Sekoita pari kertaa keittämisen aikana. Kaikkien simpukoiden tulee olla avautuneita – heitä pois ne, jotka eivät ole avautuneet keittämisen aikana.

4. Jaa simpukat isoille, lämpimille, syville lautasille tai kulhoihin. Ravista perunajauhot ja vesi suurukseksi. Kaada suurus viiniliemeen ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

5. Kaada liemi simpukoiden päälle, ripottele päälle persilja. Tarjoile ranskalaisten perunoiden kera.

Lisää aiheesta:

Gratinoidut simpukat kuorissaanSinisimpukat valkoviinissäSpagettia simpukoiden keraSahramilta tuoksuva simpukkakeittoTurskaa ja simpukoitaSimpukat curryliemessä
SinisimpukatKevytKananmunatonGluteenitonKeventäjätAlkuruoatKalaruoka

Belgiassa rakastetaan viinissä keitettyjä, valkosipulilla maustettuja simpukoita. Ne tarjoillaan isoista kulhoista, ja vierellä tarjotaan kulhollinen ranskalaisia perunoita.

Tuoreimmat aiheesta

Sinisimpukat
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Marinoidut simpukat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Simpukat chilivoissa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sinisimpukoita foliossa

  • 02.06.201409:43
    Päivän resepti

    Sinisimpukoita valkoviinissä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Simpukoita Davidin lapsuuden tapaan