BBQ-lohi perunamuusilla

Itsetehty perunamuusi kuulostaa aikaavievältä – mutta se käy itse asiassa aika nopeasti - ja lopputulos on paljon parempaa kuin jauhemuusi. Tässä muusi saa seurakseen mausteista lohta.

Neljälle

  • 4 viipaletta tuoretta lohifileetä

Mausteseos

  • 2 tl suolaa
  • 1 maustemitta rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl raakaruokosokeria
  • 2 tl chilijauhetta
  • 2 tl chiliä

Perunamuusi

  • 800 g perunoita
  • 2 ½ dl maitoa
  • 2 tl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ jauhettua muskottipähkinää

Tarjoiluun

  • tomaattisalsaa

Valmistusohje

1. Sekoita mausteseoksen mausteet ja ripottele seosta lohiviipaleille molemmin puolin. Kuori ja paloittele perunat, keitä pehmeiksi vedessä, n. 10 minuuttia. Kaada vesi pois ja anna lopun veden haihtua.

2. Grillaa lohiviipaleet grillipannulla tai hiiligrillillä, 2 minuuttia molemmin puolin. Sisälämpötilan tulee olla 60 astetta.

3. Muussaa perunat ja vatkaa sitten sähkövatkaimella, samalla maitoa mukaan kaataen. Lisää voi ja mausteet. Tarjoile muusi lohen, salsan ja vihannesten kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.