BBQ-lohi perunamuusilla
Itsetehty perunamuusi kuulostaa aikaavievältä – mutta se käy itse asiassa aika nopeasti - ja lopputulos on paljon parempaa kuin jauhemuusi. Tässä muusi saa seurakseen mausteista lohta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 viipaletta tuoretta lohifileetä
Mausteseos
- 2 tl suolaa
- 1 maustemitta rouhittua mustapippuria
- 1 rkl raakaruokosokeria
- 2 tl chilijauhetta
- 2 tl chiliä
Perunamuusi
- 800 g perunoita
- 2 ½ dl maitoa
- 2 tl voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- ½ jauhettua muskottipähkinää
Tarjoiluun
- tomaattisalsaa
Valmistusohje
1. Sekoita mausteseoksen mausteet ja ripottele seosta lohiviipaleille molemmin puolin. Kuori ja paloittele perunat, keitä pehmeiksi vedessä, n. 10 minuuttia. Kaada vesi pois ja anna lopun veden haihtua.
2. Grillaa lohiviipaleet grillipannulla tai hiiligrillillä, 2 minuuttia molemmin puolin. Sisälämpötilan tulee olla 60 astetta.
3. Muussaa perunat ja vatkaa sitten sähkövatkaimella, samalla maitoa mukaan kaataen. Lisää voi ja mausteet. Tarjoile muusi lohen, salsan ja vihannesten kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta