Basilikapaprikat
Herkullisenväriset paprikat nautitaan leivällä, salaatissa tai sellaisenaan!
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 500 g paprikoita
- 1 iso valkosipulinkynsi
- tuoretta basilikaa
Mausteliemi
- 1 rkl Rajamäen Valkoista Balsamicoa
- 1/2 dl Lanfranchi oliiviöljyä
- 4 kokonaista mustapippuria
- ripaus merisuolaa
Valmistusohje
Halkaise paprikat pituussuunnassa, poista siemenet ja kanta. Leikkaa valkosipulinkynsi viipaleiksi.
Laita paprikoiden puolikkaat leikkauspinta alaspäin uunipellille grillivastuksen alle ja grillaa kohtalaisella lämmöllä, kunnes kuori halkeilee ja mustuu hieman. Vedä kuori pois paprikoista ja leikkaa ne sitten suikaleiksi.
Lado suikaleet tölkkiin kerroksittain valkosipuliviipaleiden ja basilikanlehtien kanssa.
Sekoita mausteliemen aineet, kaada liemi paprikasuikaleiden päälle ja sulje tölkin kansi. Anna paprikoiden maustua jääkaapissa muutamasta päivästä viikkoon.
Tarjoa sellaisenaan lisäkkeenä, leivän päällä tai salaateissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti