Herkullisenväriset paprikat nautitaan leivällä, salaatissa tai sellaisenaan!
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 500 g paprikoita
- 1 iso valkosipulinkynsi
- tuoretta basilikaa
Mausteliemi
- 1 rkl Rajamäen Valkoista Balsamicoa
- 1/2 dl Lanfranchi oliiviöljyä
- 4 kokonaista mustapippuria
- ripaus merisuolaa
Valmistusohje
Halkaise paprikat pituussuunnassa, poista siemenet ja kanta. Leikkaa valkosipulinkynsi viipaleiksi.
Laita paprikoiden puolikkaat leikkauspinta alaspäin uunipellille grillivastuksen alle ja grillaa kohtalaisella lämmöllä, kunnes kuori halkeilee ja mustuu hieman. Vedä kuori pois paprikoista ja leikkaa ne sitten suikaleiksi.
Lado suikaleet tölkkiin kerroksittain valkosipuliviipaleiden ja basilikanlehtien kanssa.
Sekoita mausteliemen aineet, kaada liemi paprikasuikaleiden päälle ja sulje tölkin kansi. Anna paprikoiden maustua jääkaapissa muutamasta päivästä viikkoon.
Tarjoa sellaisenaan lisäkkeenä, leivän päällä tai salaateissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!