Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Basilikapaprikat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Herkullisenväriset paprikat nautitaan leivällä, salaatissa tai sellaisenaan!

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 500 g paprikoita
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • tuoretta basilikaa

Mausteliemi

  • 1 rkl Rajamäen Valkoista Balsamicoa
  • 1/2 dl Lanfranchi oliiviöljyä
  • 4 kokonaista mustapippuria
  • ripaus merisuolaa

Valmistusohje

Halkaise paprikat pituussuunnassa, poista siemenet ja kanta. Leikkaa valkosipulinkynsi viipaleiksi.

Laita paprikoiden puolikkaat leikkauspinta alaspäin uunipellille grillivastuksen alle ja grillaa kohtalaisella lämmöllä, kunnes kuori halkeilee ja mustuu hieman. Vedä kuori pois paprikoista ja leikkaa ne sitten suikaleiksi.

Lado suikaleet tölkkiin kerroksittain valkosipuliviipaleiden ja basilikanlehtien kanssa.

Sekoita mausteliemen aineet, kaada liemi paprikasuikaleiden päälle ja sulje tölkin kansi. Anna paprikoiden maustua jääkaapissa muutamasta päivästä viikkoon.

Tarjoa sellaisenaan lisäkkeenä, leivän päällä tai salaateissa.

Lisää aiheesta:

Appelsiinisalaatti punasipulin ja oliivien keraGuacamolePaprikat syystäytteelläKesäkurpitsa-pekonipaistosHuvipuistosalaattiFranca-tädin paahdetut paprikat
PaprikatKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaKeventäjät
Lisäkeruoat
Kasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Paprikat
  • 18.02.201300:00
    Grillatut kasvikset

    Grillattua paprikaa viinietikkakastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Basilikapaprikat

  • 27.08.201407:14
    Kasvislisuke

    Paahdetut paprikat

  • 18.02.201300:00
    Paprikakeitto

    Paprikakeitto ja maustepäärynät

  • 18.02.201300:00
    Paprikakeitto

    Paahdettu paprikakeitto