Basilikalohi

Basilika sopii yllättävän hyvin kalan mausteeksi. Nyt olisi oiva hetki kokeilla kalalle muitakin mausteita kuin tilliä. Tässä Sami Garamin resepti.

Ainekset

  • 600 g lohifileetä
  • nippu basilikaa
  • 1 limesitruuna
  • suolaa

Valmistusohje

Leikkaa lohifileeseen lihan ja nahan väliin aukko ja tunge se täyteen basilikan lehtiä. Marinoi kalan pinta lisäksi limen mehulla ja mausta hennosti suolalla.

Grillaa kalaa nahkapuoli alaspäin kunnes se on kypsää hieman yli puoliväliin asti.

Käännä kala ja grillaa myös lihapuoli nopeasti kypsäksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!