Basilikalohi
Julkaistu
Basilika sopii yllättävän hyvin kalan mausteeksi. Nyt olisi oiva hetki kokeilla kalalle muitakin mausteita kuin tilliä. Tässä Sami Garamin resepti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 600 g lohifileetä
- nippu basilikaa
- 1 limesitruuna
- suolaa
Valmistusohje
Leikkaa lohifileeseen lihan ja nahan väliin aukko ja tunge se täyteen basilikan lehtiä. Marinoi kalan pinta lisäksi limen mehulla ja mausta hennosti suolalla.
Grillaa kalaa nahkapuoli alaspäin kunnes se on kypsää hieman yli puoliväliin asti.
Käännä kala ja grillaa myös lihapuoli nopeasti kypsäksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa