Basilikalohi
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5677680/landscape16_9/515/290/8e079b04c2e1711f0277548f14312f66/ys/basilikalohi-3-7776.jpg)
Basilika sopii yllättävän hyvin kalan mausteeksi. Nyt olisi oiva hetki kokeilla kalalle muitakin mausteita kuin tilliä. Tässä Sami Garamin resepti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 600 g lohifileetä
- nippu basilikaa
- 1 limesitruuna
- suolaa
Valmistusohje
Leikkaa lohifileeseen lihan ja nahan väliin aukko ja tunge se täyteen basilikan lehtiä. Marinoi kalan pinta lisäksi limen mehulla ja mausta hennosti suolalla.
Grillaa kalaa nahkapuoli alaspäin kunnes se on kypsää hieman yli puoliväliin asti.
Käännä kala ja grillaa myös lihapuoli nopeasti kypsäksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka