Basilika sopii yllättävän hyvin kalan mausteeksi. Nyt olisi oiva hetki kokeilla kalalle muitakin mausteita kuin tilliä. Tässä Sami Garamin resepti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 600 g lohifileetä
- nippu basilikaa
- 1 limesitruuna
- suolaa
Valmistusohje
Leikkaa lohifileeseen lihan ja nahan väliin aukko ja tunge se täyteen basilikan lehtiä. Marinoi kalan pinta lisäksi limen mehulla ja mausta hennosti suolalla.
Grillaa kalaa nahkapuoli alaspäin kunnes se on kypsää hieman yli puoliväliin asti.
Käännä kala ja grillaa myös lihapuoli nopeasti kypsäksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.