Banaaneilla ja kookosmaidolla maustettu lihapata
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5673222/landscape16_9/515/290/a5b4560d44cc65d7645db168132bd52f/LX/932033-3808.jpg)
Tämän eksoottisen lihapadan ohje on peräisin Tansaniasta. Tarjoa keitetyn riisin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 500 g ulko- tai kulmapaistia
- 3 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 4 valkopippuria
- 1 sipuli
- 1 rkl ruokaöljyä
- 2 tomaattia
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 2 dl kookosmaitoa
- 3 banaania
- suolaa maun mukaan
- 1/4 tl valkopippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa liha 2 cm paloiksi. Kuumenna kattilassa vesi kiehuvaksi ja lisää lihapalat, suola ja pippurit. Sulje kansi ja keitä 45-60 minuuttia, kunnes liha tuntuu pehmeältä.
2. Kalttaa, kuori ja hienonna tomaatit. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuumenna öljy padassa kohtuullisen kuumaksi, lisää pataan sipuliviipaleet ja kuullota kolme minuuttia, kunnes viipaleet ovat kullanruskeita. Lisää joukkoon tomaatit, tomaattipyree, keitetty liha ja kaksi desiä keitinlientä. Kaada joukkoon kookosmaito ja hauduta 10 minuuttia.
3. Kuori banaanit, leikkaa ne sentinpaksuisiksi viipaleiksi ja lisää viipaleet pataan juuri ennen tarjoilua. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka