Äyriäissalaatti
Julkaistu
Näyttävä ja helppotekoinen salaatti isollekin joukolle. Jos haluat salaatista hieman ruokaisampaa, täydennä sitä parilla kovaksikeitetyllä, lohkoiksi leikatulla munalla.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 1 salaattikerä
- 1 endiivi
- 2 kypsää avokadoa
- 200 g herkkusieniä siivuina
- 1 purkki savusimpukoita
- 1 purkki taskurapua
- 300 g kuorittuja katkarapuja
Vinegretti
- 1-2 tl dijonsinappia
- 1 rkl vettä
- 1 tl viinietikkaa
- suolaa ja mustapippuria
- 1 dl rypsiöljyä
Valmistusohje
1. Huuhtele ja pilko vihannekset. Ryhmittele eri ainekset kauniisti vadille.
2. Pidä huoli, että kaikki salaatinkastikkeen ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Vatkaa tai ravista yhteen sinappi, vesi, viinietikka, suola ja pippuri. Lisää lopuksi öljy.
3. Valuta kastike salaatin päälle. Rapea leipä on maukas lisä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan