Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Arjan Taatelikakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä iki-ihana taatelikakku, joka on leivottu voilla, tummalla sokerilla ja taikinapohja tietysti taateleilla keittäen.

  • Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka

Ainekset

  • 1½-2 l kakkuvuoka

Ainekset

  • n. 2 dl vettä
  • 1 pkt taateleita (n. 250 g)
  • 200 g laktoositonta voita
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl tummaa sokeria
  • ½ dl laktoositonta kermaa tai maitoa
  • n. 4½ dl Myllyn Paras Karkea tai Erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Leivitykseen

  • laktoositonta voisulaa tai margariinia
  • Myllyn Paras Korppujauhoja

Valmistusohje

Karkea vehnäjauho toimii parhaiten kahvikakuissa, koska siitä ei tule sitkoa kakkutaikinaan (kuten puolikarkeilla pullajauhoilla).

Rommilla tai kahviliköörillä saat vaihtelua taatelikakkuun

Voit myös kokeilla taatelikakkutaikinaa matalaan piirakkaan, paista ½ annosta taikinaa piirakkavuoassa sellaisenaan kypsäksi, levitä jäähtyneelle taatelipiirakkapohjalle raikasta hilloa, marjoja ja rahka-kermaseosta.

Kiehauta vesi ja taatelit isossa teräskattilassa pehmeäksi massaksi, lisää tarvittaessa hiukan vettä. Lisää voi ja anna sen sulaa kuumaan taateliseokseen, anna jäähtyä. Vatkaa jäähtyneen seoksen joukkoon munat yksitellen, mieluiten sähkövatkaimella. Vatkaa taikinaan vuorotellen sokeria, kermaa, johon on sekoitettu sooda sekä vehnäjauhoja, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri. Kaada tasainen taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45 min - 1 tunti.

VINKKI: Voit lisätä taateliseokseen rommia tai kahvilikööriä, jos haluat vaihtelua kakun makuun. Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Gluteeniton hedelmäkakkuNaistenpäivän suklaa-kirsikkakakkuTarte Tatin -paistokset omena-calvadostäytteelläVapun valtakunta: Sacherin kuivakakkuKevennetyt sacherleivoksetHilla-valkosuklaapiirakka
HedelmäkakkuLaktoositonJouluKasvisruokaMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäkakku
  • 19.11.201820:56
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Pinjan marokkolainen Meskouta-kakku

  • 02.12.201511:37
    kaupalliset

    Gluteeniton hedelmäkakku

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Ananaskakku

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Banaanikakku suklaakuorrutuksella

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Aprikoosikakku