Mainos

Tarte Tatin -paistokset omena-calvadostäytteellä

Omenat ja muu syksyn sato kannattaa hyödyntää ihaniin kuorellisiin paistoksiin. Ja ei kun herkuttelemaan!

Taikina

  • 1 iso, 3 keskikokoista piirasta tai 6 annospiirasta
  • 2 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • 1 dl Myllyn Paras Pikakaurahiutaleita
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 75 g voita tai margariinia
  • 1 muna
  • 1 dl kermaa tai soijakermaa
  • TAI
  • 1 pkt (400 g) Myllyn Paras Kauramurotaikinaa
  • 1 dl kermaa tai soijakermaa

Täyte

  • 8 pienehköä kotimaista hapanta omenaa
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2-3 rkl voita tai margariinia
  • (2-3 rkl calvadosta)

Valmistusohje

Tee kaurainen maistuva taikina itse tai käytä valmista Myllyn Paras Kauramurotaikinaa.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasva ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja kerma. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Voit vaihtoehtoisesti sekoittaa sulatetun kauramurotaikinan joukkoon 1 dl kermaa. Laita taikina kylmään siksi aikaa, kun valmistelet täytteen.

Puhdista ja lohko omenat ja pirskottele päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Voitele piirasvuoat. Nosta omenalohkot vuokiin, ripottele päälle sokeria ja voinokareita. Mausta halutessasi calvadoksella. Levitä taikina paistoksen päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

Vinkki: Voit korvata osan omenoista kirsikoilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

(MTV3)

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!