Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tarte Tatin -paistokset omena-calvadostäytteellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Omenat ja muu syksyn sato kannattaa hyödyntää ihaniin kuorellisiin paistoksiin. Ja ei kun herkuttelemaan!

Taikina

  • 1 iso, 3 keskikokoista piirasta tai 6 annospiirasta
  • 2 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • 1 dl Myllyn Paras Pikakaurahiutaleita
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 75 g voita tai margariinia
  • 1 muna
  • 1 dl kermaa tai soijakermaa
  • TAI
  • 1 pkt (400 g) Myllyn Paras Kauramurotaikinaa
  • 1 dl kermaa tai soijakermaa

Täyte

  • 8 pienehköä kotimaista hapanta omenaa
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2-3 rkl voita tai margariinia
  • (2-3 rkl calvadosta)

Valmistusohje

Tee kaurainen maistuva taikina itse tai käytä valmista Myllyn Paras Kauramurotaikinaa.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasva ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja kerma. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Voit vaihtoehtoisesti sekoittaa sulatetun kauramurotaikinan joukkoon 1 dl kermaa. Laita taikina kylmään siksi aikaa, kun valmistelet täytteen.

Puhdista ja lohko omenat ja pirskottele päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Voitele piirasvuoat. Nosta omenalohkot vuokiin, ripottele päälle sokeria ja voinokareita. Mausta halutessasi calvadoksella. Levitä taikina paistoksen päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

Vinkki: Voit korvata osan omenoista kirsikoilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Omena-inkivääripiirasKirsikkamuropiirakkaVuohenjuusto-kinkkupiirakkaPuolukka-kookosneliötMustikka cupcakesHelppo marja-rahkapiirakka
OmenapiirakkaSadonkorjuuMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Omenapiirakka
  • 13.09.202410:46
    Sadonkorjuu

    Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka

  • 18.08.202314:42
    Hellapoliisi

    Helpot omenapiiraat eli omena-voitaikinakeikaus

  • 21.10.201908:06
    Leivonta

    Juustokakku-omenapiirakka – Annin helppo resepti

  • 13.09.201920:43
    Omenat

    Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki

  • 19.11.201820:53
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Perinteinen espanjalainen omenatorttu