Hilla-valkosuklaapiirakka
Tarjoa vieraille ihanaa valkosuklaalla päällystettyä piirakkaa! Tämä piirakka on täytetty makealla lakkahillolla. Mikäli sitä ei ole, reseptiin voi kokeilla vaikkapa keitetyistä luumusta tehtyä sosetta.
Ainekset
- Uuninpellillinen
Pohja
- 300 g margariinia
- 2 ½ dl sokeria
- 2 munaa
- 3 dl karkea tai erikoisvehnäjauhoja
- 3 dl graham täysjyvävehnäjauhoja
- 1 tl soodaa tai 2 tl leivinjauhetta
Täyte
- 7-8 dl sokeroituja hilloja (lakkoja)
- 1½ prk kermaviiliä
- 100 g valkoista suklaata (sulatettuna)
- 2 munaa
- 1½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Luumutäyte hillan tilalle
- 2 pss kuivattuja luumuja (2 x n. 250 g)
- 3 dl vettä
- n. 2 rkl sokeria
- 3 rkl sitruunanmehua
- (2-3 rkl rommia, punssia tms.)
Valmistusohje
Vaahdota huoneen lämpöinen rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen. Lisää vaahtoon jauhot varovasti. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pohjaa n. 13 min 200 asteisessa uunissa. Levitä hillat tasaisesti esipaistetulle pohjalle ja kaada päälle keskenään sekoitetut täytteen muut aineet. Paista vielä n. 15 min. Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkausta. Piirakka sopii hyvin myös pakastettavaksi.
Resepti: Riitta Alaluusua, Sodankylä.
MTV3 / Arjan Leivontanurkan Isäpäivä-reseptikilpailun parhaimmistoa vuonna 2006.
Tee luumusose keittämällä luumuja hapahkossa liemessä hetki. Mausta halutessasi lopuksi rommilla tms. Jos teet luumutäytteisen piirakan, voit halutessasi lisätä pohjataikinaan 1 tl kanelia ja ½ tl neilikkaa tai n. 1½ tl valmista piparkakkumaustetta.
Resepti: Arja Savela
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka