Aprikoosibroileri

Broileri ja aprikoosi muodostavat jännittävän yhdistelmän. Broileri marinoidaan mieluiten yön yli. Lisäksi on tärkeää, että broilerille ja aprikooseille annetaan tunti aikaa tutustua toisiinsa ennen kuin ruoka tarjoillaan. Keitetty riisi sopii hyvin lisukkeeksi.

6 annosta

  • 1½ kg broilerinpaloja
  • 6 neilikkaa
  • ½ tl kardemummaa
  • 1 kanelitanko
  • 2 tl kokonaista juustokuminaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 puristettua valkosipulinkynttä
  • 1 cm hienonnettua tuoretta inkivääriä
  • 150 g kuivattuja aprikooseja
  • 3 dl vettä
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 2 sipulia viipaloituna
  • 3-4 vihreää chilipalkoa, siemenet poistettuina ja hienonnettuina
  • 2 hienonnettua kypsää tomaattia
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl valkoviinietikkaa

Valmistusohje

1. Paista broilerinosista nahka. Murskaa tai jauha neilikat, kardemumma, kaneli ja juustokumina. Sekoita suola, puolet murskatuista mausteista, 1 puristettu valkosipulinkynsi ja puolet inkivääristä. Hiero seos broileripaloihin ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.

2. Keitä aprikoosit vedessä juuri ja juuri pehmeiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista sipuli polttamatta sitä. Lisää chili, toinen puristettu valkosipulinkynsi ja loppu inkivääri ja kuullota sekoittaen muutama minuutti. Lisää broilerinpalat ja ruskista ne joka puolelta. Lisää tomaatit ja pari ruokalusikallista vettä, sekoita ja hauduta noin 20 minuuttia. Lisää sokeri ja viinietikka ja keitä vielä noin 15 minuuttia.

3. Sekoita varovasti joukkoon aprikoosit liemineen. Siirrä kattila levyltä ja anna sen seistä noin tunnin ajan, jotta maut sekoittuvat. Lämmitä ruoka ja tarkista sen maku ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.