Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Aprikoosibroileri

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

6 annosta

  • 1½ kg broilerinpaloja
  • 6 neilikkaa
  • ½ tl kardemummaa
  • 1 kanelitanko
  • 2 tl kokonaista juustokuminaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 puristettua valkosipulinkynttä
  • 1 cm hienonnettua tuoretta inkivääriä
  • 150 g kuivattuja aprikooseja
  • 3 dl vettä
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 2 sipulia viipaloituna
  • 3-4 vihreää chilipalkoa, siemenet poistettuina ja hienonnettuina
  • 2 hienonnettua kypsää tomaattia
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl valkoviinietikkaa

Valmistusohje

1. Paista broilerinosista nahka. Murskaa tai jauha neilikat, kardemumma, kaneli ja juustokumina. Sekoita suola, puolet murskatuista mausteista, 1 puristettu valkosipulinkynsi ja puolet inkivääristä. Hiero seos broileripaloihin ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.

2. Keitä aprikoosit vedessä juuri ja juuri pehmeiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista sipuli polttamatta sitä. Lisää chili, toinen puristettu valkosipulinkynsi ja loppu inkivääri ja kuullota sekoittaen muutama minuutti. Lisää broilerinpalat ja ruskista ne joka puolelta. Lisää tomaatit ja pari ruokalusikallista vettä, sekoita ja hauduta noin 20 minuuttia. Lisää sokeri ja viinietikka ja keitä vielä noin 15 minuuttia.

Broileri ja aprikoosi muodostavat jännittävän yhdistelmän. Broileri marinoidaan mieluiten yön yli. Lisäksi on tärkeää, että broilerille ja aprikooseille annetaan tunti aikaa tutustua toisiinsa ennen kuin ruoka tarjoillaan. Keitetty riisi sopii hyvin lisukkeeksi.

3. Sekoita varovasti joukkoon aprikoosit liemineen. Siirrä kattila levyltä ja anna sen seistä noin tunnin ajan, jotta maut sekoittuvat. Lämmitä ruoka ja tarkista sen maku ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Jogurtissa marinoidut broilerivartaatMarinoitua broileria ja sipuliaMausteinen broilericurryPähkinöillä ja vaahterasiirapilla aateloidut broilerifileetRiisi-linssicurryPaneroitu broileri tomaattikastikkeessa
BroileriKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Broileri
  • 04.05.202010:22
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Broileripyörykät – Kari Aihisen helppo resepti

  • 09.04.202010:53
    Uunibroileri

    Pirikanaa Hans Välimäen tapaan eli piri-piri -broileria

  • 31.03.202010:56
    Aasialainen ruoka

    Helppo cashew-kanakastike

  • 12.03.202012:19
    Uunibroileri

    Maitokana Jamie Oliverin tapaan – "Kaikkien aikojen paras kanaresepti"

  • 10.02.202012:26
    Kanapasta

    Katin salmiakkikanapasta – helppo broileriruoka, joka ei jätä ketään kylmäksi