Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Appelsiinisalaatti pinaatin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä salaatti on herkullisen vihreä, mehukas ja rapea, ja siinä on paljon vitamiineja ja muuta terveellistä.

  • Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon

Neljälle

  • 3 appelsiinia
  • 2 l tuoreita pinaatinlehtiä (200 g)
  • 1 keskikokoinen punasipuli
  • 6-7 isoa mustaa oliivia
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • 2 viipaletta vaaleaa leipää
  • 1 valkosipulinkynsi
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Pese appelsiinit huolellisesti. Suikaloi yhden appelsiinin kuori. Leikkaa appelsiinien päistä pois n. 2 cm. Kuori ne paksusti veitsellä. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi kalvojen välistä leikkaamalla. Työskentele kulhon yllä, jotta mehu ei valu hukkaan.

2. Huuhdo pinaatinlehdet huolellisesti ja taputtele ne kuiviksi pyyhkeiden välissä. Kuori ja suikaloi sipuli ohuesti. Lado pinaattia, appelsiinilohkoja, oliiveja ja sipulia vadille tai kulhoon. Paahda leipäviipaleet. Hiero niihin valkosipulia, jonka olet halkaissut, ja ripottele päälle hieman suolaa. Kuutioi viipaleet ja ripottele salaatin päälle.

3. Vatkaa appelsiinimehu, joka jäi appelsiinien työstämisestä, raastettu appelsiininkuori ja öljy. Kaada salaatin päälle. Jauha päälle mustapippuria.

Lisää aiheesta:

Salaatti punaisten papujen ja avokadon keraAppelsiinisalaatti punasipulin ja oliivien keraSitrussalaatti meren hedelmien keraMansikka-avokadosalsaBruschetta tomaatin, oliivien ja basilikan keraIlmakuivattuun kinkkuun kiedotut jättikatkarapuvartaat
SitrussalaattiKevytLaktoositonKeventäjätAlkuruoatSalaatit

Tuoreimmat aiheesta

Sitrussalaatti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Appelsiini-oreganosalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Maanviljelijän salaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Appelsiini-sardelli-oliivisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Appelsiinisalaatti pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Fenkoli-appelsiini-pähkinäsalaatti