Appelsiinihyytelö

Kevyt, mutta aurinkoisen näyttävä jälkiruoka, jossa on runsaasti appelsiininmakua. Voit tehdä hyytelön myös annoslaseihin, jolloin niitä ei toki kumota eli silloin vain laitat appelsiinisiivun jokaisen lasin pohjalle.

Kuudelle

  • 7 dl puristettua appelsiinimehua
  • 1 appelsiini viipaleina
  • 8 liivatelehteä
  • rypäleitä koristeeksi

Valmistusohje

1. Laita liivatteet likoon kylmään veteen 5 minuutiksi. Ota liosta ja sulata ne omassa nesteessään varovasti miedolla lämmöllä. Sekoita jäähtynyt liivateliuos appelsiinimehuun.

2. Asettele appelsiininviipaleet vedellä huuhdellun pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle. Kaada päälle sen verran appelsiinimehua, että viipaleet peittyvät. Laita astia jääkaappiin siksi aikaa, että mehu on hyytynyt. Kaada päälle loput mehusta ja laita takaisin hyytymään jääkaappiin.

3. Kasta nopeasti kulhon alaosa kuumaan veteen ja kumoa hyytelö r´tarjoiluvadille. Koristele rypäleillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.