Appelsiini-sardelli-oliivisalaatti
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5670868/landscape16_9/515/290/df12fc1abba433735f69e974923f1e37/MP/appelsiinisardelli-8202.jpg)
Julkaistu
Makeat appelsiinit ja suolainen kala sopivat hyvin yhteen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 hengelle
- 4 appelsiinia
- 10 sardellifilettä, suurpiirteisesti pilkottuna
- 20 mustaa oliivia
- 1 punasipuli, pilkottuna
- nippu tuoreita basilikan lehtiä, revittynä
- 60 ml neitsytoliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
- Irrota appelsiinin hedelmäliha kalvoista
- Pilko appelsiinit
- Laita appelsiinit, anjovikset, oliivit, sipuli ja basilikan lehdet salaattikulhoon
- Mausta öljyllä, suolalla ja pippurilla
- Sekoita hyvin ja tarjoile
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka