Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Alkuruokalautanen kolmella lohella

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 4 ohutta viipaletta graavilohta
  • 4 ohutta viipaletta kylmäsavulohta
  • 4 palaa keitettyä lohta
  • 8 vihreää salaatinlehteä
  • 1 sitruuna
  • 20 ohutta viipaletta lavakurkkua
  • muutama tillinoksa

Piparjuurikerma

  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 tl vastaraastettua piparjuurta
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Sinappikastike

  • 1 dl sinappia
  • 1 ¼ dl kidesokeria
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
  • 1 rkl HP-kastiketta
  • 2 ½ dl neutraalia öljyä
  • 2 dl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Sinappikastike: Sekoita sinappi, sokeri ja viinietikka. Lisää suola, pippuri ja HP-kastike. Vatkaa hitaasti mukaan öljy kunnes saat paksun, kiiltävän kastikkeen. Lisää puolet tillistä juuri ennen tarjoilua ja ripottele loput kastikkeen päälle.

2. Piparjuurikerma: Vatkaa kerma ilmavaksi, ei liian kovaksi. Lisää piparjuuri, suola ja pippuri, sekoita.

3. Asettele salaatinlehdet ja lohet kauniisti neljälle lautaselle. Lohko sitruuna ja koristele lautaset niillä. Viipaloi kurkku ohuesti, vaikkapa juustohöylällä. Asettele kurkkuviipaleet lautasille. Lusikoi päälle kastike juuri ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Lohisalaatti ruohosipulikastikkeen keraGraavattua lohta roseepippurilla ja sinappikastikkeellaSillisalaattiSalaattia lohen, jättikatkarapujen ja simpukoiden keraKevätkääryleet graavilohen ja sinappikastikkeen keraKlassinen caesarsalaatti
AlkupalaGraavilohiGluteenitonUusivuosiAlkuruoatKalaruoka

Välillä ei yksinkertaisesti ole aikaa laittaa ruokaa. Silloin herkkutiski pelastaa. Tässä tarjoilemme kolmea eri valmiina ostettua lohta kauniilla lisukkeilla ja maukkaalla kastikkeella.

Tuoreimmat aiheesta

Alkupala
  • 03.05.201607:14
    Myllyn Paras

    Salaattiveneet

  • 18.02.201300:00
    Graavilohi

    Graavilohta, mätiä ja smetanaa alkupalaksi

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Avokadoperhoset

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ricotta-alkupalat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kurkkua tapenaden kera