Alkuruokalautanen kolmella lohella

Välillä ei yksinkertaisesti ole aikaa laittaa ruokaa. Silloin herkkutiski pelastaa. Tässä tarjoilemme kolmea eri valmiina ostettua lohta kauniilla lisukkeilla ja maukkaalla kastikkeella.

Neljälle

  • 4 ohutta viipaletta graavilohta
  • 4 ohutta viipaletta kylmäsavulohta
  • 4 palaa keitettyä lohta
  • 8 vihreää salaatinlehteä
  • 1 sitruuna
  • 20 ohutta viipaletta lavakurkkua
  • muutama tillinoksa

Piparjuurikerma

  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 tl vastaraastettua piparjuurta
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Sinappikastike

  • 1 dl sinappia
  • 1 ¼ dl kidesokeria
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
  • 1 rkl HP-kastiketta
  • 2 ½ dl neutraalia öljyä
  • 2 dl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Sinappikastike: Sekoita sinappi, sokeri ja viinietikka. Lisää suola, pippuri ja HP-kastike. Vatkaa hitaasti mukaan öljy kunnes saat paksun, kiiltävän kastikkeen. Lisää puolet tillistä juuri ennen tarjoilua ja ripottele loput kastikkeen päälle.

2. Piparjuurikerma: Vatkaa kerma ilmavaksi, ei liian kovaksi. Lisää piparjuuri, suola ja pippuri, sekoita.

3. Asettele salaatinlehdet ja lohet kauniisti neljälle lautaselle. Lohko sitruuna ja koristele lautaset niillä. Viipaloi kurkku ohuesti, vaikkapa juustohöylällä. Asettele kurkkuviipaleet lautasille. Lusikoi päälle kastike juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.