Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Aiolia kolmella tavalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

Neljälle

  • 2 munankeltuaista
  • 2 ½ dl oliiviöljyä
  • 3 kunnonkokoista valkosipulinkynttä
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta valkopippuria

Limeaioliin

  • 1 lime

Chiliaioliin

  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 punainen chili
  • 1 rkl chilikastiketta

Valmistusohje

1. Perusresepti: Anna öljyn seistä esillä niin että se on huoneenlämpöistä kun alat valmistaa aiolia. Kuori valkosipulinkynnet ja purista valkosipuli suoraan kulhoon. Lisää keltuaiset. Kaada oliiviöljy sitten mukaan tippa kerrallaan, samalla voimakkaasti sekoittaen. Älä kaada öljyä liian nopeasti. Loppua kohden voit kaataa sen ohuena norona. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Limeaioli. Pese lime, raasta kuori hienosti ja purista mehu. Sekoita mehu ja raaste aioliin.

3. Chiliaioli: Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna hedelmäliha. Sekoita chiliä aioliin maun mukaan, lisää sitruunamehu ja chilikastike.

Ranskassa ja Espanjassa syödään paljon aiolia. Se maistuu hyvältä keiton kanssa, erityisesti kalakeiton. Lisukkeena aioli toimii sekä lihan että kasvisten kera. Monipuolisuutensa takia aioli on myös hyvä kastike seisovaan pöytään.

Lisää aiheesta:

OliiviaioliKeisarihummerit piri piri -kastikkeessaTofuvartaat kuskusin keraRouilleKaalia juustokuorrutettujen perunoiden keraSuolapedillä kypsennetyt katkaravut ja kotitekoinen aioli
AioliGluteenitonLaktoositonKasvisruokaLisäkeruoatKastikkeet ja dipit

Tuoreimmat aiheesta

Aioli
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Paahdetusta valkosipulista valmistettua aiolia

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kermainen aioli

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Aioli

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Aiolia kolmella tavalla