Aioli

Kun kaikki ainekset ovat samanlämpöisiä alusta alkaen, juoksettumisen riski vähenee.

Neljälle

  • 2 munankeltuaista
  • 3 isoa valkosipulinkynttä
  • 3 maustemittaa suolaa
  • 1 tl puristettua sitruunamehua
  • 3 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuori valkosipulinkynnet ja raasta hienosti. Vatkaa keltuaiset, sitruunamehu, valkosipuli ja suola.

2. Lisää öljy hitaasti, ensin tippa kerrallaan, sitten ohuena norona. Vatkaa voimakkaasti koko ajan. Voit myös käyttää sähkövatkainta tai tehosekoitinta. Valmiin aiolin tulee olla kiiltävä ja paksu.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.