Aioli
Kun kaikki ainekset ovat samanlämpöisiä alusta alkaen, juoksettumisen riski vähenee.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 munankeltuaista
- 3 isoa valkosipulinkynttä
- 3 maustemittaa suolaa
- 1 tl puristettua sitruunamehua
- 3 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Kuori valkosipulinkynnet ja raasta hienosti. Vatkaa keltuaiset, sitruunamehu, valkosipuli ja suola.
2. Lisää öljy hitaasti, ensin tippa kerrallaan, sitten ohuena norona. Vatkaa voimakkaasti koko ajan. Voit myös käyttää sähkövatkainta tai tehosekoitinta. Valmiin aiolin tulee olla kiiltävä ja paksu.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa