Aioli
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5671720/landscape16_9/515/290/fdbb31c3e6d7aa380e25ab5b6d8cc29c/yn/931588-4719.jpg)
Kun kaikki ainekset ovat samanlämpöisiä alusta alkaen, juoksettumisen riski vähenee.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 munankeltuaista
- 3 isoa valkosipulinkynttä
- 3 maustemittaa suolaa
- 1 tl puristettua sitruunamehua
- 3 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Kuori valkosipulinkynnet ja raasta hienosti. Vatkaa keltuaiset, sitruunamehu, valkosipuli ja suola.
2. Lisää öljy hitaasti, ensin tippa kerrallaan, sitten ohuena norona. Vatkaa voimakkaasti koko ajan. Voit myös käyttää sähkövatkainta tai tehosekoitinta. Valmiin aiolin tulee olla kiiltävä ja paksu.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka