Aasialaiset vegetuutit hapanimelädipillä
Nämä pienet salaattikimput ovat niin kauniita! Vaatii hieman harjoitusta, ennen kuin ne osaa kääriä kokoon kauniisti. Vieraiden ihailu on kuitenkin vaivan väärtti. Tarjoile naposteltavana tai alkuruokana.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 12 riisipaperia
- 1 ¼ dl suikaloitua porkkanaa
- 1 ¼ dl suikaloitua, raakaa punajuurta
- ½ dl tuoreita mintunlehtiä
- 1/3 tuoreita thaibasilikan lehtiä
- 2 ½ dl ohuita salaatinversoja
- 125 g enoki-sieniä
Dippikastike
- 2 rkl puristettua limemehua
- 2 rkl chilikastiketta
- 2 rkl ananasmehua
Valmistusohje
1. Dippikastike: Sekoita limemehu, chilikastike ja ananasmehu. Laita kylmään tarjoiluun asti.
2. Kuori ja suikaloi porkkanat ja punajuuri. Laita punajuurisuikaleet kylmään veteen hetkeksi ja valuta ne sitten talouspaperilla, näin ne eivät värjää muita aineksia. Irrota mintun ja basilikan lehdet.
3. Kostuta riisipaperit, muutama kerrallaan, lämpimässä vedessä kunnes ne ovat pehmenneet. Laita pieni kasa salaatinversoja, porkkanaa, punajuurta ja sieniä jokaiselle arkille sekä minttua ja basilikaa. Taittele ja kääri tuuteiksi. Tarjoile dippikastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa