Aasialaiset vegetuutit hapanimelädipillä

Nämä pienet salaattikimput ovat niin kauniita! Vaatii hieman harjoitusta, ennen kuin ne osaa kääriä kokoon kauniisti. Vieraiden ihailu on kuitenkin vaivan väärtti. Tarjoile naposteltavana tai alkuruokana.

Neljälle

  • 12 riisipaperia
  • 1 ¼ dl suikaloitua porkkanaa
  • 1 ¼ dl suikaloitua, raakaa punajuurta
  • ½ dl tuoreita mintunlehtiä
  • 1/3 tuoreita thaibasilikan lehtiä
  • 2 ½ dl ohuita salaatinversoja
  • 125 g enoki-sieniä

Dippikastike

  • 2 rkl puristettua limemehua
  • 2 rkl chilikastiketta
  • 2 rkl ananasmehua

Valmistusohje

1. Dippikastike: Sekoita limemehu, chilikastike ja ananasmehu. Laita kylmään tarjoiluun asti.

2. Kuori ja suikaloi porkkanat ja punajuuri. Laita punajuurisuikaleet kylmään veteen hetkeksi ja valuta ne sitten talouspaperilla, näin ne eivät värjää muita aineksia. Irrota mintun ja basilikan lehdet.

3. Kostuta riisipaperit, muutama kerrallaan, lämpimässä vedessä kunnes ne ovat pehmenneet. Laita pieni kasa salaatinversoja, porkkanaa, punajuurta ja sieniä jokaiselle arkille sekä minttua ja basilikaa. Taittele ja kääri tuuteiksi. Tarjoile dippikastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!