Yleinen virhe tekee lihasta kuivaa – älä mokaa näin

shutterstock_274678502
Pihvien paistamisessa kannattaa olla tarkkana, jotta lopputulos ei ole kuiva. Shutterstock

Jos pakasteessa säilytetystä lihasta on tarkoitus valmistaa vaikkapa pihvejä, kannattaa lihojen sulattamisen kanssa olla tarkkana, jotta lopputulos ei olisi kuiva.

Älä sulata lihaa mikrossa 

Lihaa ei kannata koskaan sulattaa mikrossa, sillä siten mikroaaltouuni vaikuttaa lihaan ikävästi sitä kuivattaen. Tästä syystä edes kiireessä lihaa ei kannata laittaa mikroon sulatusteholle.

Jos lihaa on tapana säilyttää pakastimessa, ei sen sulattamiseen kuitenkaan tarvitse enää varata aikaa useita tunteja. Uskomaton kikka sulattaa pihvit jopa alle viidessä minuutissa.

Joskus lihoja ei muista ottaa pakastimesta sulamaan tai ruokaa täytyy valmistaa yllättäen pakastimesta löytyvistä raaka-aineista. Lihan sulattamisen mikrossa voi kuitenkin unohtaa, sillä kahden metalliastian avulla liha sulaa hetkessä.

Tarvitset:

2 metalliastiaa tai kattilaa

kuumaa vettä

Tee näin:

1. Käännä toinen metalliastia ylösalaisin.

2. Aseta liha astian päälle.

3. Laita lihan päälle toinen metalliastia.

4. Täytä ylempi astia kuumalla vedellä.

5. Liha sulaa muutamassa minuutissa astioiden välissä.

Mistä on kyse?

Metalli johtaa lämpöä ja alumiinin avulla on erityisen helppo hyödyntää ympäristön lämpöä. Veden ansiosta ylempi astia toisaalta painaakin niin paljon, että lämpöä siirtyy mahdollisimman suurelle osalle lihan pinta-alasta. Tämä nopeuttaa sulamista entisestään.

Lähde: Women's Health Mag


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja