0:29

8 tuttua ruokaa, joita sinun ei koskaan tulisi kuumentaa mikrossa

Pekonin valmistus onnistuu myös mikrossa.

Mikroaaltouuni on arkea helpottava laite, joka löytyy lähes joka kotitaloudesta. Vaikka mikrottaminen on nopea tapa saada ruoka kuumaksi, aivan kaikkien ruokien ja juomien lämmitykseen tämä tapa ei sovellu. 

Seuraavassa on lueteltu kahdeksan tuttua ruokaa ja juomaa, joita sinun ei tulisi koskaan kuumentaa mikrossa.  

1. Chili

Chili on helppo keino lisätä ruokiin tulisuutta, mutta varo, jos lämmität chiliä sisältäviä ruokaa mikrossa. Mikrossa ruoka voi nimittäin muuttua entistäkin vahvemmaksi ja alkaa polttaa kurkkuasi.

2. Kananmunat

Kananmunien kypsentäminen mikrossa voi tuntua aikaa säästävältä hommalta, mutta todellisuudessa keittämällä pääset paljon helpommalla – ja ilman sotkua. Mikrossa kananmuniin muodostuu nimittäin painetta, joka voi jättää mikroosi melko ikävän sotkun.

3. Foliossa oleva ruoka

Alumiinifolio on oiva tapa pitää ruoka lämpimänä, mutta kun haluat lämmittää jäähtyneen ruoan uudestaan, sinun tulee tehdä se ilman foliota. Mikrossa alumiinifolio aiheuttaa ilotulituksen ja palovaaran.

4. Viinirypäleet

Vaikka viinirypäleitä ei tulisi ihan heti mieleen lämmittää mikrossa, tämä sääntö kannattaa silti painaa mieliin yllättävien tilanteiden varalta. Mikrossa viinirypäleihin muodostuu plasmaa, joka saa rypäleet syttymään liekkeihin sekunneissa.

5. Äidinmaito

Rintamaitoa ei suositella kuumennettavan mikrossa, sillä mikrossa maito kuumenee epätasaisesti, mikä voi johtaa hyödyllisten ravintoaineiden tuhoutumiseen. Maito kannattaakin lämmittää hellalla matalalla lämmöllä.

6. Take away -ruoka

Noutoruokaa ei missään nimessä saa kypsentää omassa pakkauksessaan, vaan ruoka tulisi aina ensin siirtää lautaselle ennen kuumentamista. Ruokapakkausten materiaalit voivat sulaa, palaa tai päästää ilmoille vaarallisia aineita.

7. Vesi

Tämä ei tarkoita sitä, että vesi muuttuisi millään tavalla epäterveelliseksi, kun sen lämmittää mikrossa. Sen sijaan lämpö on tässä kohdassa vaarallinen tekijä. Mikrossa lasi kuumenee nopeasti todella kuumaksi, ja jos et ole varovainen, saatat polttaa helposti näppisi.

8. Pakastettu liha

Jos liha on unohtunut nostaa ajoissa sulamaan, moni yrittää sulattaa sitä mikrossa. Tämä päättyy harvoin hyvin, sillä lihaa on erittäin vaikea sulattaa mikrossa tasaisesti ja läpikotaisin. Lopputuloksena sinua saattaa odottaa toisesta kohtaa umpijäässä, toisesta kohtaa sula liha.

Lähde: Expressen

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja