Onko sinulla jauhelihaa pakastimessa? Ole tarkkana, kun sulatat lihan, sillä vääränlainen sulatustapa voi pilata ruokasi, tai pahimmassa tapauksessa aiheuttaa ruokamyrkytyksen.
Videolla Kari Aihinen näyttää, miten jauheliha paistetaan oikein.
Erityisesti nyt koronakriisin aiheuttamassa poikkeustilanteessa moni suomalainenkin on hamstrannut pakastimensa täyteen erilaisia ruokia. Jo aiemmin keväällä uutisoitiin, että yksi ruokakauppojen suosituimmista elintarvikkeista on ollut jauheliha, joka on paikoitellen myös päässyt loppumaan markettien hyllyiltä.
Jauhelihatarjoukseen kannattaa toki tarttua ja lihaa voi aivan hyvin pakastaa, kunhan muistaa pari oleellista sääntöä. Jauheliha kannattaa ensinnäkin pakastaa tuoreena, eli sen ei tulisi olla ylittänyt pakastusvaiheessa viimeistä käyttöpäivää. Palvelutiskistä ostettu jauheliha tulisi käyttää ostopäivänä.
HK:lta muistutetaan, että mitä rasvaisempi liha, sitä nopeammin se pilaantuu pakastimessakin. Esimerkiksi rasvaista jauhelihaa ei kannata pakastaa kolmea kuukautta pidempään, kun taas vähärasvaisempi jauheliha säilyy jopa puoli vuotta moitteettomana, jos pakastimesi lämpötila on vähintään –18 celciusastetta.
